Anasayfa Medya Haberler Google Haritalar’a Sohbet Robotu Geliyor!

Google Haritalar’a Sohbet Robotu Geliyor!

Google Haritalar’a Sohbet Robotu Geliyor!

Teknoloji dünyasının önemli markalarından Google, kullanıcılara sunduğu ‘haritalar’  hizmetiyle bu alanda önemli kolaylıklar sağlıyor. Devamlı yenilenen özellikleriyle içeriği zenginleştirilen Google haritalar, bu kez hayatın pek çok alanında yer almaya başlayan yapay zekâyla gündemde. Google’ın sıklıkla başvurulan seçeneklerinden biri olan ‘haritalarda’ yapay zekâ teknolojisi daha fazla yer alacak.

Daha Fazla Özellik Ekleniyor

Alınan bilgilere göre Google, haritalara entegre edeceği yeni özelliklerle bu hizmetinin kapasitesini daha da genişletiyor. Bu konuda çalışmalar yapan Google’nin haritalara bir sohbet robotu eklemek istediği belirtiyor. Günümüzde birçok platformda kullanılan sohbet robotunun haritalar uygulamasına entegrasyonu beklenen bir gelişme olarak değerlendirildi. Yapay zekâ sayesinde Google haritalar daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Adres Sorunu Tarih Olacak

Dikkat çeken bu yenilik bir sohbet robotu koduyla ortaya çıktı. Google haritaların v11.105 beta sürümündeki convo_contribs özelliği gelişmenin bir sohbet botuyla ilgili olduğunu ifade ediyor.  Fakat bu girişmede herhangi bir yapay zekâdan söz edilmiyor olması gözden kaçmadı. Bu durum “robotun üretken olmadığı” biçiminde yorumlandı. Öte yandan Google’ın robotu işletmelere yönelik devreye alındığı ileri sürüyor.   İlgiyle karşılanan bu iyileştirmeyle Google, haritalara ilişkin kullanıcıların müdahalesine gerek kalmadan her türlü soruya yanıt verebilecek.  

Sahne Medya
Sahne Medya

09-11-2023 17:28:39

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?