Anasayfa Medya Haberler Google, Hesaplarda Şifreyi Kaldırıyor!

Google, Hesaplarda Şifreyi Kaldırıyor!

Google, Hesaplarda Şifreyi Kaldırıyor!

Dünyanın en büyük arama motoru ve teknolojilerinden biri olan Google, kullanıcı hesaplarında oturum açma yönteminde değişikliğe gidiyor. Hesaplar için şifre yerine yeni bir uygulamayı hayata geçiren Google’de bundan böyle geçiş anahtarı (passkey) dönemi başlıyor.

Passkey İle Giriş Yapılacak

Peki, popüler arama motorlarından olan Google Passkeys nedir? Ne işe yarıyor? Kullanıcılara web sitelerini, belgeleri, fotoğrafları ve daha fazlasını arayabilme fırsatı sunan Google, oturum açma metotlarını değiştiriyor. Birçok ürün ve hizmetleriyle yeniliklerine devam eden Google, artık kullanıcıların karşısına “varsayılan oturum açma yöntemi” olarak parola yerine geçiş anahtarı (passkey) seçeneğiyle çıkacak.

Passkey Nedir Ve Nasıl Kullanılır?

Önceden tespit edilen biyometrik kimlik doğrulama veya PIN’den yararlanarak şifrenin yerine tercih edilmesi planlanan Passkeys ile hesaplar kullanıcının cihazında depolanacak ve bu çerçevede “kriptografik” olarak muhafazası sağlanacak.

Daha Kolay Ve Güvenli Hale Geliyor

Google’ın bu yeni uygulamasıyla kullanıcılar, oturum açarken parola yerine; yüz tanıma, parmak izi ya da PIN ile kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor. Böylece oturum açma işleminin daha kolay ve güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Anahtarlar Hesaplara Özgü Olacak

Anahtarların hesaplara özgü olması Passkeys’in en temel fonksiyonunu oluşturuyor. Bu özellik yardımıyla bir web sitedeki muhtemel ihlaller, diğer faaliyetleri engellemeyecek. Geçiş anahtarlarının kimlik avı gibi saldırılara karşı güçlü olduğunu bildiren Google, bu düzenlemenin tek kullanımlık kodlardan daha güvenli olduğunu vurguluyor.  Bir web sitesinin her zaman saldırıya uğrama riski vardır. Ancak böyle durumlarda Passkey sayesinde kullanıcıların başka bilgilerine erişme şansı olmayacak.

İsteyen Şifre Kullanmaya Devam Edebilir

Kimlik avı gibi tehditlere karşı en güçlü korumayı sağlayan “geçiş anahtarlarının” varsayılan hale gelmesi; Google hesaplarının her cihaza özgü passkey ile açılacağını ifade ediyor.  Google’nin bu yeni kararında isteyen kullanıcılar, hesap ayarlarını değiştirerek “şifre kullanmayı” sürdürebilirler.

 

Sahne Medya
Sahne Medya

12-10-2023 13:22:22

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?