Anasayfa Medya Haberler Google Uygulamalarındaki Arama Baloncuğu Neden Büyüdü?

Google Uygulamalarındaki Arama Baloncuğu Neden Büyüdü?

Google Uygulamalarındaki Arama Baloncuğu Neden Büyüdü?

Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarda, Google uygulamalarındaki arama baloncuklarının boyutu güncellendi. Gmail’in Android uygulamasında tıpkı Google Chat’te olduğu gibi Material 3 tasarım ilkelerine göre yeni bir boyutlandırmaya gidildi. Google Partner ajansı Sahne Medya bu değişikliği ve nedenlerini sizler için anlattı.

Google’da Material 3 Tasarım Dönemi

Arama çubuğunun yüksekliği 56 dpye çıkartıldı. Eskiden 48 dp yüksekliğinde olan arama çubuğu bir hayli büyümüş oldu. Bu tasarım hamlesi ile birlikte ortalanmış metnin üst ve alt kısmında daha fazla dolgu ortaya çıkıyor. Renklendirmede de değişikliklere giden Google, gri gölgelendirmede artış ve dinamik renkte azalma yönünde karar aldı.

Arama alanı, ekranda daha yüksek bir noktaya konumlandırıldı. Ancak bu değişim ekrandaki diğer içerikleri fazla etkilemedi. Sadece aşağı yönde marjinal bir kayma söz konusu. Yani işlevsel açıdan kullanım deneyimine etki edecek bir değişiklik yok. Fakat Material You’nun dokunmatik hedefi geliştirdiğini söylemek mümkün.

Şimdilik Gmail ve Google Chat’te karşımıza çıkan bu tasarım değişiklikleri yeni değişikliklerin de habercisi. Zira Google Chat ve Gmail, Google Workspace paketinin en önemli parçaları. Yani Drive, Meet, Docs ve Keep’te de değişiklikler bekleniyor.

Geçmişte çok sayıda birinci taraf uygulamada tam genişlikte arama alanları, ekrandaki en önemli nokta olarak bulunuyordu. Fakat Google Mesajlar, yakın zaman önce bu tasarım perspektifinden uzaklaştı. Hatta Play Store’daki arama alanında daraltmaya gitti. Bilhassa Google arama uygulamasında tasarımın geri kalan kısmı ile zıtlık oluşturan Keşfet akışının üzerinde halen daha geniş bir yere sahip.

Google’ın tasarım dilinde yaptığı bu küçük değişiklikler genel olarak web tasarım trendlerini etkileyebilecek potansiyelde. Web Tasarım Ajansınız Sahne Medya ile gelecekten haberler almak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz. 

Sahne Medya
Sahne Medya

02-11-2023 14:49:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?