Anasayfa Medya Haberler Instagram Keşfet Sayfası Nasıl Sıfırlanır?

Instagram Keşfet Sayfası Nasıl Sıfırlanır?

Instagram Keşfet Sayfası Nasıl Sıfırlanır?

Instagram Keşfet Sayfanız Alakasız İçeriklerle Mi Dolup Taştı? 

Sahne Medya editörleri olarak Instagram keşfet sayfanızda karşınıza çıkan ve aslında karşılaşmak istemediğiniz içeriklerden nasıl kurtulacağınızı anlattığımız bir haberle karşınızdayız. İşte Instagram’da tertemiz bir keşfet sayfasıyla her şeye sıfırdan başlamanın bütün adımları…

Instagram’da takip ettiğimiz hesaplar dışında, algoritmanın ilgimizi çekebileceğini var saydığı gönderilerin bulunduğu “Keşfet” sekmesi, bazen bizi şaşırtabiliyor. Ne olduğunu bile anlayamadığımız ve hiç ilgimizi çekmeyen içeriklerin arasında boğulmamıza neden olabiliyor.

Instagram “Keşfet” sıfırlama özelliğiyle “Keşfet” sayfanızı sıfırlayıp, size daha çok hitap eden postların gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Keşfet özelliği esasında sizin daha öncesinden gerçekleştirdiğiniz etkileşimlere, beğenilerinize ve takip ettiklerinize göre şekilleniyor. Fakat yine de bazen ne olduğunu bile anlamadığınız ve karşınıza çıkmasından hoşlanmadığınız gönderiler, Keşfet sayfanızı istila edebilir.

Instagram Keşfet sıfırlama işlemi bu durumda imdadınıza yetişiyor. Geçmişte farklı ilgi alanlarınız olması ve Instagram’da farklı hesaplarla etkileşime girmiş olmanız son derece doğal. Buna karşın, geçen sürede beğenileriniz ve ilgileriniz değişmiş ve Keşfet sekmesinde karşınıza hala bu tür içeriklerin çıkması sizi rahatsız ediyor olabilir. Instagram Keşfet sıfırlama özelliği sayesinde bu karmaşadan kurtulabilirsiniz. Bu yazıda Instagram algoritmasına ve sıfırlama işlemine dair işinize yarayacak tüm bilgileri bir araya getirdik.

Instagram Keşfetteki İçerikler Neye Göre Belirleniyor?

Instagram’ın keşfet sayfasında karşılaştığınız içeriklerin hiçbirisi tesadüfen orada değil. Esasında uygulama içerisinde hangi gönderiye ne kadar süre baktığınızdan, beğenilerinize, kaydettiklerinizden takip ettiğiniz hesaplara kadar her şey bunda etkili. Birebir aynı hesapları takip eden iki kullanıcının keşfet sayfaları birbirinden çok farklı olabilir. Çünkü bu sayfalar tamamen kişiye özel olarak oluşur.

Bir postla karşılaştığınızda onu beğenmemiş, kaydetmemiş, yorum yazmamış olabilirsiniz. Ancak videonun büyük kısmını izlediyseniz veya bir görsele birkaç saniyeden daha uzun süre baktıysanız bu bile Instagram algoritmasının gözünden kaçmıyor ve sonrasında Keşfet sayfanızda benzer içeriklerle karşılaşmanız kaçınılmaz oluyor.

Tahmin edersiniz ki bu durum çoğu zaman size konfor sağlasa da bazı durumlarda can sıkıcı olabilir. Çünkü beğenileriniz günden güne değişebilir. Artık bu tür paylaşımları görmek istemeyebilirsiniz. Bir şekilde bundan Instagram algoritmasını haberdar etmek istiyorsanız bu özellik tam size göre. Sıfırlama özelliği sayesinde hoşlanmadığınız içerikleri tek tek temizleyebileceğiniz gibi, kişisel verilerinizi tamamen ortadan kaldırıp, Keşfet sayfanızı komple güncelleyebilirsiniz.

Instagram Keşfet’te Gönderiye Özel Sıfırlama İşlemi Nasıl Yapılır?

1– Instagram uygulamasını açın.

2-  Keşfet sayfasını açın.

3– Artık görmek istemediğiniz herhangi bir gönderiyi açın.

4– Sağ üst köşede yer alan üç nokta seçeneğine dokunun.

5– İlgilenmiyorum seçeneğini işaretleyin.

Artık bu ve benzeri gönderilerden kurtuldunuz. Tek tek ilgilenmediğiniz türdeki her içeriğe aynı yöntemle veda edebilirsiniz.

Bu yöntem algoritmanın size dair tüm fikirlerini sıfırlamadan yalnızca belli türdeki içeriklerden kurtulmak için idealdir. Instagram deneyiminizde yepyeni ve temiz bir sayfa açmak istiyorsanız, komple sıfırlamak için izlemeniz gereken adımlar ise şöyle:

Instagram Keşfet’te Toplu Sıfırlama İşlemi

1– Instagram uygulamasını açın.

2– Profil sayfanıza gelin.

3– Ayarlar sekmesine girin.

4– Güvenlik bölümüne gelin.

5– Arama geçmişini temizle sekmesine girin.

6– Tümünü Temizle seçeneğini işaretleyin.

7–Kararınızı onaylayın.

Elbette ki Instagram arama geçmişi, sosyal medyadaki kimliğiniz, kişiliğiniz ve varlığınıza dair her şeydir. Bunu temizlediğinizde gerçek hayatın aksine her şeye sıfırdan başlamak mümkün… Keşfet sayfanızda ne göreceğinize farkında olarak veya olmayarak kendinizin karar verdiğini unutmayın ve yepyeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız sıfırlama özelliğini kullanmaktan çekinmeyin.

Sahne Medya
Sahne Medya

14-06-2021 07:15:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?