Anasayfa Medya Haberler WhatsApp Son Görülme Özelliğinde Değişiklikler

WhatsApp Son Görülme Özelliğinde Değişiklikler

WhatsApp Son Görülme Özelliğinde Değişiklikler

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kendisini güncellemeye devam ediyor. Kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan uygulama geliştiriciler, profil fotoğrafı, son görülme ve durum güncellemesi hakkında yeni özellikleri devreye sokmaya hazırlanıyor. Dijital dünyanın nabzını sizler için tutan dijital reklam ajansınız ve SEO danışmanınız Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı.

WhatsApp yeni sürümü ile son görülme özelliğinde bazı değişikliklere gideceğini duyurdu. Gizlilik ayarlarına yeni bir takım düzenlemeler getirmeyi hedefleyen WhatsApp, İOS ve Android işletim sisteminde beta olarak bunları kullanıma açmaya hazırlanıyor.

Tüm dünya genelinde 1,6 milyarı aşkın insan tarafından aktif biçimde kullanılan WhatsApp uygulamasında artık “son görülme” özelliğini dört değişik biçimde kullanabileceğiz. Peki bu yenilikler tam olarak ne?

Kara Liste Yapabilme Özgürlüğü

Son görülme özelliği, “Herkes”, “Kimse”, “Kişilerim” ve “Kişilerim Hariç” seçenekleri ile kullanılabilecek. Kara listenize eklediğiniz kişiler, son görülme saatinizi ve tarihinizi görüntüleyemeyecek. Gerçekten de son görülme özelliği insanlarda büyük bir ikilem yaratıyordu. Acilen iletişime geçmemiz gereken durumlarda bir kolaylık sağlayan bu özellik, mesajlarını o an için görmek istemeyeceğimiz kişilere de bizi ifşa ediyordu. Ama bu seçeneklerle birlikte istediğimiz kişilerin son görülme zamanımızı görebilmesi, istemediklerimizin ise görememesi işimizi bir hayli kolaylaştıracağa benziyor.

Bununla birlikte bizleri bekleyen bir diğer yenilik de profil fotoğrafı, durum güncellemeleri ve “hakkında” bölümleri için de kara liste hazırlayabilecek olmamız. Bu sayede yine durum güncellemelerimizi, profil fotoğraflarımızı, görmesini istemediğimiz kişilerden saklayabileceğiz.

WABetainfo, WhatsApp’ın son sürümüne ait bazı görüntüler paylaştı. Yayınlanan görüntülerde IOS için gizlilik ayarlarının görünümü açığa çıkarken, bu özelliklerin Android kullanıcıları için ne zaman aktif edileceği ise belirsizliğini koruyor.

Son Gün 1 Kasım

WhatsApp geride bıraktığımız hafta 1 Kasım tarihinden sonra eski Android ve IOS modelleri için yeni bir güncelleme hazırlanmayacağını ve dolayısıyla artık bu eski cihazlarda WhatsApp’ın kullanılamayacağını açıklamıştı. Bu açıklamaya göre pek çok telefonda artık WhatsApp kullanmak mümkün olmayacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-09-2021 17:41:39

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?