Anasayfa Medya Haberler Instagram ve WhatsApp'ın İsimleri Değişiyor

Instagram ve WhatsApp'ın İsimleri Değişiyor

Instagram ve WhatsApp'ın İsimleri Değişiyor

Facebook, kişisel verilerin ihlali skandalı sonrası ismi yıprandığı gerekçesiyle WhatsApp ve Instagram'ın isimlerini değiştirme kararı aldı. Karar gereği WhatsApp ve Instagram’ın isimlerinin başına 'Facebook' ibaresi eklenecek.

Business Insider'daki habere göre, Facebok; Instagram'ın ismini ‘Facebook'tan Instagram' (Instagram from Facebook) ve WhatsApp'in ismini ise ‘Facebook'tan WhatsApp' olarak (WhatsApp from Facebook) olarak değiştirme kararı aldı. Kararın altında yatan neden ise; kişisel verilerin ihlali skandalı sonrası her iki uygulamanın marka değerini korumak.

Uygulamanın ismi uygulama indirme marketlerinde yeni şekilde gözükecek ama kullanıcılar uygulamayı kullanırken yine Instagram ve WhatsApp isimlerini görecek.

Facebook'tan yapılan açıklamada ise iki uygulamanın da Facebook'un bir parçası olduğunu hatırlatmak için isim değişikliğine gidildiği ifade edildi.

Facebook, kişisel hakların ihlali nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı'nın soruşturması sonucunda 5 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?