Anasayfa Medya Haberler Instagram'dan Mağdur Kullanıcıya Büyük Yetki!

Instagram'dan Mağdur Kullanıcıya Büyük Yetki!

Instagram'dan Mağdur Kullanıcıya Büyük Yetki!

Geçtiğimiz hafta kısa süreli de olsa çöküntü nedeniyle kullanıcılarını mağdur eden Instagram, onları korumak adına yeni adımlar atıyor. Istagram üzerinden insanları rahatsız edenleri cezalandıran şirket, kullanıcı engelleme konusunda daha caydırıcı cezalara yöneliyor.

Mağdur kullanıcı, Instagram’ın sanal zorbalık noktasında geliştirdiği yeni yapay zekâ ile kendisini mağdur eden kullanıcıya ceza verebilecek. Aslında mevcut olan “gölge yasaklama” (shadow ban) sistemi, artık bireylerin de kullanımına açılacak. Gölge yasaklama, gereğinden fazla etiket kullanan ve toplulukları rahatsız eden içerikleri paylaşan bireylerin diğer kullanıcılarla iletişimini engelliyor, ardından da ilgili kişilerin yasaktan sonraki paylaşımları kimsede görünmüyor.

Instagram, hem yapay zekâ tarafından kara listeye alınan yorum sahiplerine hem de mağdur kullanıcıların engellediği kişilere büyük bir ceza getiriyor. Artık kullanıcı, kısıtladığı bir kullanıcının yorumlarını kendinden başka bir kimseye göstermeyebilecek. Yani bir kişinin sizin hesabınızı kısıtlaması durumunda sizin o kişiye ait bir fotoğrafa yaptığınız yorum veya onunla ilgili paylaştığınız içerik, sadece kendinize ve o kullanıcıya gözükecek.

Bunun yanında kısıtlanan kişi, kendisine ceza veren hesap sahibinin Instagram’da ne zaman etkin olduğunu veya bir mesajı okuyup okumadığını da doğrudan öğrenemeyecek. Instagram bütün bunlara ek olarak başka güvenlik önlemlerini de uygulamaya alıyor. Amerikalı şirket, saldırgan yorumlar yazan kişileri tespit edip yaptırım yapabilmek için yapay zekâ kodluyor. Bu sanal beyin, yaptığı yorumlarla diğer kullanıcıları rahatsız eden kullanıcıları hafızasına kazıyacak. Listeye alınan saldırgan yorumcular, bir yorum yazmadan önce “Bu yorumu gerçekten göndermek istiyor musunuz?” şeklinde bir uyarıcı soruyla karşılaşacak. Böylece onlara, yorumlarını geri alma imkânı da sunulmuş olacak.

Şu an için test aşamasında olan kısıtlama yöntemi ile sözlü veya görüntülü taciz olaylarının en az seviyeye düşürülmesi hedefleniyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?