Anasayfa Medya Haberler Google-Huawei Krizi Vatandaşı Nasıl Etkileyecek?

Google-Huawei Krizi Vatandaşı Nasıl Etkileyecek?

Google-Huawei Krizi Vatandaşı Nasıl Etkileyecek?

ABD’nin Huawei firmasının ürettiği ekipmanların ABD merkezli şirketler tarafından kullanılmasını yasaklamasının ardından bir hamle de en büyük arama motoru olan Google’dan geldi. Google, altyapısında kendi ürettiği android işletim sistemini kullanan Huawei ile işbirliğini askıya aldı.

Akıllı telefonlarında Google'ın işletim sistemi olan Android'i kullanan Huawei, anlaşmanın askıya alınmasıyla birlikte Google’ın altyapısına artık erişemeyecek. Böylece Huawei kullanıcıları, Google servisleri, Android güncellemeleri ve Play Store gibi özellikleri kullanamayacak.

Mevcut Telefonları Kapsamayacak

Yeni gelişmeler sonrası Huawei, istediği takdirde açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan Android'in çeşitli özelliklerini kullanabilirken, Google'ın hizmetlerinden ise faydalanamayacak. Bu durum da Huawei’nin yazılım açısından oldukça kısıtlı bir işletim sistemi kullanılması demek oluyor.

Konuyla ilgili olarak Android’in resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, işbirliğinin askıya alınması kararının şu ana kadar üretilmiş Huawei akıllı telefonlarını kapsamadığı vurgulanırken, endişeye gerek olmadığı dile getirildi.

Google’nin kararından önce üretilmiş Huawei marka telefona sahip kullanıcılar ise Google servislerini kullanmayı sürdürecek. Öte yandan Huawei ise gelişmeler sonrası yaptığı açıklama ile kendi işletim sistemini kuracağını açıklamıştı.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?