Anasayfa Medya Haberler Sağlık Sektörü Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalı?

Sağlık Sektörü Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalı?

Sağlık Sektörü Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalı?

İnternetin yoğun kullanımıyla birlikte insanlar da vakitlerinin çoğunu sanal alemde geçirmeye başladı. Alışverişten sohbet sitelerine, oyun sitelerinden kitap okuma alanlarına kadar her alanda ihtiyaçlarını internetten karşılayan insanlar, sosyal medya ile yatar kalkar oldu. Firma ve şirketler de bu alanlarda var olduklarını göstererek oluşan bu alandan pay almanın çabasına düştüler. Bu sektörlerden biri de sağlık.

Sosyal Medyada ve Sağlık Sektörüne Faydaları

Bilindiği üzere sağlık sektöründe yer alan kısıtlamalar, bu sektörün sosyal medya pazarlamasının önünde bir engel olarak karşımıza çıkıyor. Bunu engeli geçmek isteyen sağlık kuruluşları ve çalışanları, sosyal medyada var olarak kendini gösterme yoluna gidiyor. Peki sosyal medya sağlık sektörüne ne kazandırır gelin maddeler halinde bakalım.

Görünürlük: Hedeflediğiniz kitlenin karşısına sosyal medya kullanıcıları ile birlikte daha rahat çıkabilirsiniz.

Kolaylık: Hedef kitlenizle daha rahat iletişim kurarak randevu trafiğinizi yoğunlaştırabilirsiniz.

Bilgilendirme: Sosyal medya ile hizmet ve yeniliklerinizi insanlara daha rahat gösterebilir, bu şekilde hedef kitlenizde oldukça rahat ulaşabilirsiniz.

Bu faydalar, reklam kısıtlaması olan sağlık sektöründe ön plana çıkmak isteyen çalışan ve kurumlar için sosyal medyayı en verimli şekilde kullanmanın faydaları olarak öne çıkıyor. Peki sosyal medya kullanılırken hangi yol izlenmeli? Bunun iki yolu mevcut;

Birincisi kişisel sosyal medya yönetimi ve hesapların aktivasyonunu kullanıcıların kendisi kontrol eder,

İkincisi, medya hesaplarının yönetilmesinde profesyonel destek alınır ve hesapların kontrolünü sosyal medya ajansları sağlar.

İki yöntem arasındaki temel fark ise hizmetlerin sunumu ve kriz anında ortaya çıkar. Bu aşamada sosyal medya ajansları büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Sosyal medyayı etkili kullanabilmek için;

Sosyal medya yöneticisi atayın: Sosyal medya trafiğini sektörü iyi bilen profesyonellerin eline bırakmak en doğrusu tercihtir.

Özel hedefleriniz ve stratejiniz olmalı: Zorunlu müşteriler sınıfında olan sağlık hizmeti alan kişilerin, sağlık hizmeti veren kurum veya doktor konusunda sınırsız sayıda seçeneği vardır. Bu nedenle tüm sosyal medya hesaplarınız aynı strateji ile hareket ederek ortak bir politika izlemelidir.

Tutarlılık başarılı bir strateji anahtarıdır: Sosyal medya mesajlarınızda kesinlikle tutarlı bir strateji yakalamalı ve bu stratejinin devamlılığı olmalıdır.

Sorulara ve yorumlara mutlaka yanıt verin: Sağlık sektöründe yapılan en büyük hatalardan biri sosyal medyanın tek yönlü bir iletişim aracı olarak görülmesidir. Halbuki sizlerle etkileşime geçen kullanıcıların sizden cevap alması ‘ilgi ve ihtimam’ bekleyen hastalar için büyük bir avantajdır.

Özel kampanyalara yer verin: Sosyal medyayı en etkin şekilde kullanın. Her türlü kampanyanız ile birlikte yapacağınız sağlık taramaları gibi aktivitelerinizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak duyurun.

Sosyal medya politikası oluşturun: Sosyal medyada, fotoğraflar ve açıklamalarda hasta haklarına uymayan, hastaların mahremiyetine yönelik paylaşımlardan kesinlikle kaçının.

Son olarak, Facebook , Twitter, Instagram, Youtube gibi mecralarda yer alan sosyal medya profillerinin markanızı temsil ettiğini unutmayın. Bu nedenle “Sosyal medyada ne olursa olsun sizi yansıtmayan hiçbir içeriği profillerinizde kullanmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?