Anasayfa Medya Haberler Web Site ve Reklam Dönüşüm Oranı!

Web Site ve Reklam Dönüşüm Oranı!

Web Site ve Reklam Dönüşüm Oranı!

Firmalar, gelişen teknoloji ve hayatın sanal aleme kayması sonrası bu mecralarda kurdukları web siteleri ile varlıklarını gösteriyorlar. Web site bir firma için her ne kadar prestij olarak görülse de, firmaların kendilerini anlattıkları en önemli mecralardan biri olarak öne çıkıyor. Peki bir firmanın web sayfasının olması verecekleri reklamda avantaj olarak kendilerine dönebilir mi? Kısa ve net olarak cevap verecek olursak EVET dönebilir. Çünkü;

Dijital pazarlama ile işini büyütmek isteyen her işletmenin, harcadığı reklam bütçesinin karşılığında ne kadar içerik görüntülemesi, form doldurma, trafik, etkileşim, satış ve dönüşüm elde edebildiğini görebilmesi için mutlaka bir web sitesine ihtiyaç duyar.

Web sitenize yükleyeceğiniz Google Analytics ve Facebook Pixel kodları ile reklam harcamalarınızdan elde edilen geliri tespit edebilir, reklam bütçelerinizi bu doğrultuda arttırıp azaltma imkânına kavuşabilirsiniz.

Facebook ve Instagram reklamları aracılığı ile müşterilerinizi yönlendirebileceğiniz bir web sitesi aynı zamanda müşterilerinizi ve hedef kitlenizi tanımanızı da sağlayacaktır. Müşterilerin web sitenizde gerçekleştirmiş olduğu eylemlere bağlı olarak müşterilerinizi segmentlere ayırarak daha güçlü yeniden pazarlama kampanyaları oluşturabilir, bunun sonucunda da müşterilerinizden elde edeceğiniz gelirlerin yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Bir örnekle bu durumu şöyle izah edebiliriz; Bir websitesine sahip olan ve sahip olmayan iki inşaat firması olduğunu varsayalım. Her ikisinin de sosyal medya hesapları var ve faaliyet alanları aynı. Web sitesi olan inşaat firması web sitesini ziyaret eden müşterilerini aşağıdaki gibi segmentlere ayırabilir :

  • Son 30 gün İçinde Devam Eden Konut Projeleri sayfasını inceleyen ziyaretçiler.
  • Son 30 gün İçinde Tamamlanan Konut Projeleri sayfasını inceleyen ziyaretçiler.
  • Son 60 gün İçinde İletişim sayfasını ziyaret eden ziyaretçiler.
  • Son 180 gün web sitesinde bir form dolduran ziyaretçiler, vb.

Sonrasında ise segmentlere ayırdığımız web sitesi ziyaretçilerini artık daha kişiselleştirilmiş reklamlarla tekrar hedeflemek mümkün. Kişiselleştirilmiş reklamlar diğer reklamlara kıyasla müşterilerin karar verme sürecinde daha etkili olacağı için konut satışı veya müşteri teması daha fazla olacaktır.

Web sitesi olmayan inşaat firması ise tüm bu araçlardan yoksun olacaktır. Segmentasyon anlamında elindeki tek veri sosyal medya hesapları ile etkileşime geçen müşteriler olur ve bu kitleye verilen yeniden pazarlama reklamlarında kişiselleştirme imkanı olmadığı için satışlar daha az olur.

Bu yönü ile bakıldığında sosyal medya ve dijital pazarlama kampanyalarınızdan maksimum geliri elde edebilmek için ürün ve hizmetlerinize uygun bir tasarıma sahip, kurumsal bir web sitesine sahip çok olmak önemlidir.

SAHNE MEDYA olarak sosyal medya reklam hesabı yönetimi hizmetimiz yanında, dijital kampanyalarınız ile uyumlu, segmentasyon taleplerinize karşılık verecek web siteleri tasarlıyoruz.

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?