Anasayfa Medya Haberler Facebook Business Manager ve Avantajları

Facebook Business Manager ve Avantajları

Facebook Business Manager ve Avantajları

Hayatın dijitalleşmesiyle birlikte reklam verenlerin en çok tercih ettiği mecralardan birisi Facebook. Peki Facebook reklam verenlere ne gibi imkanlar sunuyor?

Reklam verenlere daha profesyonel bir ortam sunabilmek adına Business Manager panelini geliştiren Facebook, bütün pazarlama imkânlarını bu panel üzerinden sağlıyor. Facebook Business Manager adı verilen bu panel, tüm pazarlama faaliyetlerinin hem işletme içerisinde geliştirilmesine hem de harici ortaklar ile entegreli çalışılmasına olanak sunmaktadır.

Business Manager’a katıldığınızda, arkadaşlık isteklerinizi onaylamadığınız sürece iş arkadaşlarınız, kişisel profillerinizi görememekte. İş arkadaşlarınız sadece Business Manager’a ilk kez girdiğiniz zaman kullandığınız adınızı, iş e-posta adresinizi, erişiminiz olduğu sayfaları ve reklam hesaplarınızın listelerini görebilmekte. Üstelik uygulamayı ister küçük ölçekli, isterse de büyük ölçekli her firma rahatlıkla kullanabilmekte.

 

Business Manager Avantajları Neler?

Busines Manager’de öncelikle tüm reklam istatistiklerine çok daha hızlı ve detaylı bir şekilde ulaşmak mümkün. Üstelik reklam kampanyalarınız için çalışanları da yönetebilir, sistem üzerinden direktifler verebilirsiniz. Tüm sayfalarınızı anında görebilmeniz ve analizlerini inceleyebilmeniz ise büyük bir vakit tasarrufu demek.

Zaman sınırı olmadan verileri görebilmek de yine geçmişe yönelik istatistikleri görüp kıyaslama yapabilmeyi kolaylaştırır. Facebook reklam hesaplarınızı, ödemelerinizi, projelerinizi, ürünleri ve hedef kitlelerini de sistem üzerinden rahatlıkla inceleyebilirsiniz.

Üstelik Instagram hesapları üzerinden yürütülen reklam kampanyalarını da bu panele entegre ederek, aynı alan üzerinden reklam hizmetleri alabilmek mümkün. Bütün bunlarla birlikte işletmenizi büyütmek ve güvende tutmak çok daha kolay bir hale geleceği için işletmelerinizde Business Manager kullanmaya başlayabilirsiniz.

Business Manager’ın Facebook ile entegreli çalışıldığı düşünüldüğünde de, bu paneli kullanmanın en büyük avantajlarından birini görebilirsiniz; Facebook’ta kullanıcılar gerçek kimliklerini kullandıkları için işletmeniz bu demografik özellikleri kullanarak müşterilere güvenli bir şekilde ulaşabilir. Örneğin bir oyun firması, sık sık uygulama içi satın alımı yapan müşterilerine ulaşabilir ya da bir kozmetik firması kadın kullanıcılara ulaşarak çok daha fazla müşteri ile irtibat sağlayabilir. Böylece doğru insanlara ulaşabilir, reklam gelirlerinizi rastgele kullanmak gibi bir durumdan kaçınmış olabilirsiniz.

Business Manager Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Business Manager panelinde şu şekilde hesap oluşturulur;

  • 1. Adım: Business.facebok.com adresine gidin.
  • 2. Adım: Hesap Oluştur seçeneğine tıklayın.

 

 

 

 

3. Adım: İşletmenizin adını girdikten sonra adınızı ve iş e-posta adresinizi girin. Bu noktada dikkat edilmesi gereken; kişisel hesabınızla karışmaması için kişisel mail adresinizi girmemeniz.

 

 

 

 

4. Adım: Ülke, Sokak Adresi gibi işletme detaylarınızı girin.

 

 

 

 

5. Adım: İşletme Hesabınız Oluşturuldu.

 

 

 

 

Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra Business Manager hesabınız aktif hale gelmiş olur. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken ise hesabınızı özelleştirmektir. Hesabınıza işletmeniz ile ilgili sayfaları, reklam hesaplarını ve Business Manager paneliniz için kimlere erişim verebileceğinizi ekleyebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?