Anasayfa Medya Haberler Hemen Çıkma Oranı Nasıl Düşürülür?

Hemen Çıkma Oranı Nasıl Düşürülür?

Hemen Çıkma Oranı Nasıl Düşürülür?

Hemen Çıkma Oranı’, internet sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sitenizde kalma süresini içerir. Yani siteye girdikten sonra hemen sitenizi terk mi ediyor yoksa diğer içerikleri de kontrol ediyor mu, bunu ölçümlemektedir. Örneğin sitenizi 100 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretçilerden %75’i içeriğinizi tükettikten sonra sitenizden çıktı. Kalan %25’i ise sitenizdeki diğer içerikleri kontrol etmeye devam etti. Böyle bir durumda hemen çıkma oranı %75 olacaktır.

Hemen Çıkma Oranının Önemi

İnternet sitesi ile amacınız ürettiğiniz içeriği kullanıcılara ulaştırmak ve kullanıcıları olabildiğince uzun süre sitede online tutabilmektir. Bunu da onların ilgilerini çekecek içerik üreterek sağlayabilirsiniz. Peki bu oran kaç olmalıdır?

Google Analytics verilerine göre hemen çıkma oranı;

İçerik Siteleri: %40-60

Üyelik Siteleri: %30-50

E-Ticaret: %20-40 oranları arasında olması iyi bir ortalamadır.

 

Hemen Çıkma Oranı Nasıl Düşürülür?

Kaliteli Bir Niş Siteye Sahip Olmalısınız

İnternet sitenizin içeriği belirli bir konu üzerineyse ve sağladığı tüm bilgiler birbiriyle ilişkiliyse ziyaretçilerin dikkatini çekebilir, ardı ardına sitedeki linkleri tıklayarak içeriği tüketebilirler. Bu nedenle siz de site formatını bu şekilde ayarlayabilir, öne geçebilirsiniz.

Site İçeriğiniz Ziyaretçilerin Aradıklarıyla İlgili Olmalı

Öncelikle sitenize gelen okuyucu, sizden istediği şeyi almalıdır. Bunun için ilk olarak onların beklentisine karşılık vermek gerekir. Arama trafiğindeki sonuçları Google Analytics ile inceleyebilirsiniz. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların aradığı içerik sizin paylaşımınızla ilgili mi, hangi kelimeleri arayıp, hangi sayfalara ulaşmışlar, bu sayfalarda ne kadar vakit harcamışlar, kaç sayfa görüntülemişler gibi sorular önemlidir. Örneğin bir sonuçtan gelip sitenize giriş yapan kullanıcılar hemen çıkmışlarsa, içeriğinizde bir yanlış olduğunu düşünmelisiniz. Bu yüzden kullandığınız anahtar kelimeler kaliteli bir trafik oluşturmalı, rastgele kullanılmamalı. Bu kurguyu yapmazsanız hemen çıkma oranı artar ve bu sitenize zarar verir.

Gönderiler İçin Bağlantılar Kullanılmalı

Sitenize giren kullanıcı ilgisini çeken şeyi okuduktan sonra başka ilgi çekici, okuyacağı konu görmezse sitenizi terk eder. Bu nedenle gönderilerinize, okuyucularınızın bir yerlere gidebilmesi için ilgili kategorilere, dolaylı ilgisi olan farklı kategorilere bağlantılar koyarsanız hemen çıkma oranı düşecektir.

Site Açılış Hızınız Yavaş Olmamalı

Kullanıcıların sitenizden hemen çıkmasına neden olan en önemli etkenlerden biri de site açılış hızıdır. İnsanlar merak ettikleri, görmek istedikleri şeyleri hemen görmek istiyor. İnternet ve bilgisayarın hızı bu noktada kullanıcıların sitenizde ne kadar zaman geçireceği konusunda önemlidir. Kullanıcılar sayfayı tıkladıklarında sayfanın açılması geç oluyorsa sitede fazla zaman geçirmemekte. Bu yüzden eğer siteniz belirli bir hız seviyesinin üstünde olursa hemen çıkma oranları büyük ölçüde düşecektir.

Responsive Tasarım

Responsive tasarım, kullanıcıların sitenizi terk etmesi noktasında en büyük neden olabilir. Sitenizin mobil kullanıma uygunluğu önemlidir. Kullanıcı sitenizdeki içeriğe ulaşmak için sürekli bir boyutlandırma yapmak zorunda kalıyorsa daha kolay sitenizi terk etmektedir.

Navigasyonsuz Sayfalar Olmamalı

Örneğin kıyafet sattığınız bir E-Ticaret siteniz var. Sitenizi tercih eden ziyaretçi, tişört kategorisine giriş yaptı. Daha sonra kadın tişörtü, renk ve beden seçimine kadar ilerledi. Ardından geri dönmek istediğinde bir navigasyon bulamadı. Alınan istatistiklere göre ziyaretçiniz, bu gibi durumlarda tekrar başa sarmak yerine siteyi terk etmektedir. Böyle bir duruma düşmemek için navigasyonlu sayfalar olmalıdır.

Basit Tasarım, Kolay Arayüz ve Navigasyon Kullanın

İçeriklerinizin, başlıklarınızın en önemli ve değerli gördüğünüz kısımlarını öne çıkarın ve kalan her şeyi arka planda tutun. Bu arka plan işlemini de gerekliyse yapın. Tasarımınız akışa yön vermeli, ziyaretçilerin sitenizde adım adım ve rahatça gezmelerine fırsat tanımalıdır. Bu nedenle sitenizin basit ve kolay kullanılabilir bir ara yüze olması gerekir. Bununla birlikte sitenizdeki hareketli şeyleri kaldırın. Pop-up’lar, otomatik olarak oynayan videolar ve kullanıcılar dikkat dağıttığı için bu tür içeriklerin sitenizden kaldırılması faydalı olacaktır.

Başlıklar ve Açıklamalar Önemli

Arama motorları, gönderilerinizin başlık ve açıklamalarını çektiği ve gösterdiği için, temiz görünümlü, açıklayıcı, özetleyici ve doğru başlık ve açıklamalar kullanmalısınız. Böylece tüm kullanıcılar aradıkları bilgiye sizin sitenizden ulaşacak, orada kalacak ve böylelikle hemen çıkma oranlarınız düşecektir.

Sahne Medya olarak size ve firmanıza özel içerik ve siteler üreterek sektörünüzde öne çıkmanızı, satışlarınızı daha da verimli hale getirmeye çalışıyoruz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?