Anasayfa Medya Haberler Instagram'da Gece Modu Özelliği Aktifleşti!

Instagram'da Gece Modu Özelliği Aktifleşti!

Instagram'da Gece Modu Özelliği Aktifleşti!

Instagram, uygulamının parlaklık etkisini düşürerek göz yormasını engelleyen ve gece modu olarak ifade edilen Dark Mode’i uygulamaya koydu. IOS ve Android kullanıcılarına sunulan özellik, birkaç basit adımda kolayca açılabiliyor.

Gece temasını aktifleştirmek için IOS veya Android cihazın IOS 13 veya Android 10 ile güncelleştirilmesi gerekiyor. Güncellime yaptıktan sonra cihazın ayarlarında Karanlık Modu açarak, sadece Istagram’da değil çeşitli uygulamalarda da bu modu etkinleştirmek mümkün.

iOS 13 cihazda karanlık modu açmak için;

Ayarlar > Ekran ve Parlaklık'a gidin.

Koyu Mod'u açmak için Koyu'yu seçin.

Koyu Mod'u Denetim Merkezi'nden açmak veya kapatmak için aygıtınızın sağ üst köşesinden aşağı çekin ve parlaklık denetimini  basılı tutun. Ardından, Koyu Mod Açık  veya  Koyu Mod Kapalı'ya dokunun. Koyu Mod, gün batımında veya belirli bir saatte otomatik olarak açılacak şekilde de ayarlanabilir. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık'a gidip Otomatik'i seçin. Seçenekler'e dokunarak Koyu Mod için bir zamanlama ayarlayın.

KARANLIK MOD İÇİN MANUEL ETKİNLEŞTİRME

Örneğin karanlık bir odaya ya da sinema salonuna girdiğinizde Denetim Merkezi’ndeki yeni düğmeye dokunarak Karanlık Mod’u kolayca açıp kapatabiliyorsunuz.

KARANLIK MODU PROGRAMLAMA

Karanlık Mod’u belirli bir zamanda veya güneşin doğuşuna ve batışına göre açılıp kapanacak şekilde ayarlayın. Böylece, gece dışarıdayken veya yatmadan önce iPhone’unuzu daha rahat kullanma imkanına kavuşmuş olursunuz.

Karanlık Mod için optimize edilmiş yeni duvar kağıtları ise açık ve koyu arasında geçiş yapıldığında otomatik olarak değişiyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?