Anasayfa Medya Haberler Instagram'dan Güzellik Takıntısı Olanları Üzecek Karar!

Instagram'dan Güzellik Takıntısı Olanları Üzecek Karar!

Instagram'dan Güzellik Takıntısı Olanları Üzecek Karar!

En popüler sosyal paylaşım sitelerinden olan Instagram, son zamanlarda özellikle gençler arasında güzel görünme uğruna çığ gibi artan estetik operasyonlara karşı kolları sıvadı. Bünyesindeki filtrelerden estetik operasyona özendiren ve kusursuz vücut algısı yaratanları kaldırma kararı alan Instagram, böylece bu filtrelerin kullanıcılar üzerindeki kötü tesirinin önüne geçmeyi hedefliyor.

https://33333.cdn.cke-cs.com/rc1DFuFpHqcR3Mah6y0e/images/01f65baf36c222cad9ca1ca67ce769b929e84e6f37a08ea0.jpeg
Platformun filtre üreticisi Spark AR Creators, özellikle gençlerde kusursuz vücut algısı yaratarak estetik operasyona özendiren filtreleri kaldırma kararı aldıklarını duyurdu. Filtrelerin kaldırılması için kesin bir tarih belirlenmediğinin altı çizilen duyuruda, kısa süre içerisinde bu kararların uygulanacağı ifade edildi.

Sputnik'ten edinilen bilgilere göre alınan karar en çok, en bilinen filtreler arasında yer alan Fix Me, Beautiful Face, HolyBucks ve Plastica gibi uygulamaları etkileyecek. 

Instagram, daha önce de jullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmak için aralarında Avustralya ve Japonya'nın da bulunduğu bazı ülkelerdeki paylaşımlarda 'beğeni' sayısını deneme amaçlı olarak gizlemeye başlamıştı.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?