Anasayfa Medya Haberler Landing Page Nedir? Ne İşe Yarar?

Landing Page Nedir? Ne İşe Yarar?

Landing Page Nedir? Ne İşe Yarar?

LANDİNG PAGE

Türkçe karşılığı ‘Varış Sayfası’ veya ‘İniş Sayfası’ olan Landing Page, özellikle dijital pazarlama faaliyetlerinde belirli bir ürüne özel olarak tasarlanan ve belirli bir kitleye ulaşarak dönüşüm oranını artırmak amacıyla kullanılan sayfalara denilmektedir.

Landing Page ile temel amaç; tüketicilerde (ziyaretçi) form doldurma, video reklam izleme, bir açıklama okuma, bir ürün satın alma, doküman indirme gibi aksiyonlar oluşturmaktır. Bu aksiyonlar ile geri dönüşümün artırılması hedeflenmektedir. Landing Page sayfalarının en önemli özelliği ise geri dönüşümlerin ölçülebilmesidir.

Başarılı Landing Page Nasıl Olur?

Başarılı bir Landing Page dönüşüm oranlarıyla yakından ilgilidir. Bunun için doğru içerik ve tasarım ile doğru strateji izlenerek, bütün cihazlarla uyumlu, altyapısı hızlı bir şekilde hareket etmek gerekir. Bunun sonucunda çıkacak analizlerle de sayfanın başarı oranı gözlenmektedir.

Doğru İçerik: Landing Page’in içeriğindeki başarı, tüketicinin ihtiyaçları ve gereksinimleri konusunda bilginiz ve ziyaretçinin sayfada ne ile karşılaşmak istediğini doğru tahmin etmenizle doğru orantılıdır. Bu noktada sayfanın kurgusu çok önemlidir. Ziyaretçinin karşısına çıkacak ilk görsel, müzik, video veya yazı belirli bir plan çerçevesinde sunulmadır. İçerikler mümkün olduğunca sade ve öz içeriğe sahip olmalıdır.   

Doğru Tasarım: Landing Page’in başarılı olması konusunda en önemli etkenlerden biri tasarımdır. İnsanlar, beğendikleri, estetik buldukları şeylere ilgi duyarlar. Landing Page’in başarısı için de estetik görünüm, renk uyumu ve yazı karakterleri gibi arayüz tasarımının doğru kurgulanması önemlidir. Aksi halde; karışık bir sayfa veya dikkat çekici olmayan bir sayfa ile karşılaşılması durumunda tüketici sayfadan çıkar ve geri dönüşüm almak olanaksız bir hale gelir.

Doğru Strateji: Landing Page ile geri dönüşüm artırmak isteniyorsa, gerek tasarım, gerek verilen mesajların markanın stratejisine paralel, kurumsal kimliğiyle uyumlu olması gerekmektedir. Bu nedenle içerik, tasarım ve reklamlardaki mesajlar birbiriyle uyumlu ve paralel olmak zorundadır. Aksi halde, markadan bağımsız bir görüntü çizen Landing Page ile geri dönüşüm almak mümkün olmaz.

Hız: Sayfaların açılma hızı dijital kullanıcılar için çok önemli bir etkendir. Tıkladığı sayfanın hızlı açılmaması kullanıcıyı daha baştan sayfadan soğutur. Bunun sonucunda da hemen sayfayı terkeder ve başka sayfalar açar. Bu duruma düşmemek için sayfalar hızlı bir şekilde yüklenmeli ve ziyaretçinin değerli olan vakti boşa harcanmamalıdır. Sayfanızın hızını etkileyen başlıca sorunlar ise; yoğun içerik girişi, sunucu sorunları, hatalı arayüz ve back-end kodlamaları, AMP kullanılmaması ve cacheleme işlemi yapılmaması gibi nedenler olarak sıralanabilir.

Uyumluluk: Landing Page’nizin başarısını etkileyen unsurlardan biri de sayfanızın mobil, tablet ve olabilecek bütün cihazlarla uyumudur. Mobil trafik oranı %70 olan bir kampanyada mobil uyumluluk sorunu yaşanırsa kampanyanın başarılı olması mümkün olmaz.

Analiz: Landign Page’in başarısı, geri dönüşümle yakından ilgilidir. Bunun için geri dönüşüm oranlarını takip ederek analizini yapmak çok önemlidir. Sayfanıza gelen ziyaretçinin sayfada kaç dakika kaldığı, A/B testleri, ısı haritaları vasıtasıyla hangi noktalara ilgi gösterdiği, hangi noktaları hemen geçtiği tespit edilmeli, problem olan noktalarda hemen iyileştirmeler yapılarak sayfalar devamlı bir şekilde optimize edilmelidir.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?