Anasayfa Medya Haberler WhatsApp'tan İki Farklı Cihaz Müjdesi!

WhatsApp'tan İki Farklı Cihaz Müjdesi!

WhatsApp'tan İki Farklı Cihaz Müjdesi!

WhatsApp kullanıcılarının uzun zamandır beklediği birden çok cihazda kullanılabilme özelliği aktif hale getiriliyor. Geliştirici ekibin iPad için geliştirdiği yeni versiyon yakın zamanda piyasaya sürülecek.

Dünya genelinde neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının büyük ilgi gösterdiği anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların uygulamanın iki farklı cihazdan açılabilmesi yönündeki isteğine karşı duramadı. Kullanıcıların sesine kulak veren WhatsApp geliştiricileri, uygulamanın iki farklı cihazdan kullanılabilmesi yönünde yazılımlarını tamamladı. WhatsApp’a halen sadece bir cihazdan (WhatsApp Web hariç) giriş yapılabiliyor.

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı projeleri duyuran WABetaInfo, geliştirici ekibin yeni sürümler üzerinde çalıştığını duyurdu. Yeni sürümle birlikte bundan sonra sonra WhatsApp, iPad de dahil olmak üzere pek çok cihazda kullanılabilecek. Bu özellik, akıllı telefonun yanında iPad veya tablet gibi ürünler kullanan tüketicilere de büyük kolaylık sağlayacak. Çünkü yeni sürümle birlikte WhatsApp artık, birden fazla cihazda açılabilecek.

Yeni özelliğin ne zaman aktifleşeceği henüz net olarak bilinmezken, geliştirici ekibin önceliğinin iOS platformu olduğu ifade ediliyor. iPad versiyonunun ardından Android versiyonunun aktif hale getirileceği tahmin ediliyor.

KONUŞMA GÜVENLİĞİNDE SORUN YAŞANMAYACAK!

Yeni sürüm ile birlikte şifreleme konusunda yaşanması muhtemel sorunlar da çözülüyor. Bilindiği üzere WhatsApp’ta kullanıcıların konuşma güvenliği uçtan uca şifreleme metodu ile sağlıyor. Ancak bir hesabın iki farklı cihazda bağımsız kullanılabilmesi ile birlikte uçtan uca şifreleme metodu noktasında bir çakışma yaşanacak. WhatsApp geliştiricileri bu sorunun önüne geçebilmek için de yeni bir güvenlik özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, tüketicilerin güvenlik anahtarları oluşturmasına yardımcı olacak ve böylece mesajların uçtan uca şifrelenmesi sorunsuzca sürecek.

Ancak bu noktada WhatsApp'ın aynı anda iki cihazın senkronizasyonunu nasıl sağlayacağı üzerinde soru işaretleri mevcut. Geliştirici ekibin bu sorunu nasıl çözeceği henüz bilinmezken, kısa bir süre içerisinde bu konuyla ilgili bazı gelişmeler yaşanabileceği vurgulanıyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?