Anasayfa Medya Haberler Instagram, Beğenilere Karşı Savaş Açtı!

Instagram, Beğenilere Karşı Savaş Açtı!

Instagram, Beğenilere Karşı Savaş Açtı!

En çok kullanılan sosyal paylaşım uygulamalarından biri olan ve dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Instagram, beğenilere yönelik politikasını somutlaştırmak adına bir adım daha attı. Beğenileri tamamen ortadan kaldırmak isteyen Instagram yönetimi, beğenileri gizleme özelliğini ABD’de test etmeye başladı.

Al Jazeera’daki habere göre, Nisan ayından beri Kanada, İrlanda, İtalya, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Yeni Zelanda’da test çalışmaları süren beğenisiz Instagram için ABD’de de çalışmalar başladı.

Konuyla ilgili konuşan Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri, amaçlarının platformu çok daha az rekabetçi hale getirmek olduğunu söyledi. Instagram’ın tes versiyonunda kullanıcıların paylaştıkları fotoğrafları kaç kişinin beğenildiğini gördüğünü dile getiren Mosseri, başkalarının paylaştığı fotoğraflarda ise beğeni rakamlarını göremeyeceğini anlattı.

Instagram’ın bu testi ABD’de başlatmasının bu konudaki niyetinin ne kadar ciddi olduğunu gösterdiği belirtiliyor.

TAKİPÇİ RAKAMLARI, İSTATİSTİKLERİN BULUNDUĞU YERDE

Öte yandan test versiyonunda takipçi rakamları, mevcut versiyondaki gibi kullanıcı profili altında değil, istatistiklerin yer aldığı ayrı bir bölümde yer alacak.

Beğenisiz Instagram, beğeni sayılarının insanların kendilerini başkalarıyla kıyaslayarak kötü hissetmelerine neden olması ve bu durumun başta gençler olmak üzere kullanıcıların ruh sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle faaliyete geçirilmişti.  

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?