Anasayfa Medya Haberler Google Haritalara Yerel Dil Desteği Geliyor!

Google Haritalara Yerel Dil Desteği Geliyor!

Google Haritalara Yerel Dil Desteği Geliyor!

Google Haritalar'a yeni gelen özellikle birlikte bulunduğunuz konuma göre yerel dil desteği sağlanacak. Böylece kullanıcılar gitmek istedikleri yerleri bölge halkına daha kolay sorabilecek.

Dünya genelinde çok sayıda insan tarafından kullanılan Google Haritalar uygulaması yeni güncelleme ile artık daha işlevsel bir hale gelecek. Daha önce standart bir harita uygulaması olan Google Haritalar, yeni özelliğiyle birlikte 50 farklı dilde kullanıcılara yön gösterecek. Kısa süre sonra kullanıcıların hizmetine sunulacak özellik ile kullanıcılar gitmek istedikleri bir yerin adını ve adresini, içinde bulundukları lokasyonun yerel dili ile konuşturabilecek. Böylelikle kullanıcılar, Google Haritalar’dan bölge halkına yön sormak için zorlanmayacak.

Kasım ayının ilerleyen günlerinde hem iOS hem de Android cihazlar için aktif hale getirilecek özellik kapsamında ilk etapta 50 farklı bölgede 50 farklı dil aktif hale gelecek. Ancak ilerleyen zamanlarda bu çeşitliliğin daha da artması bekleniyor.

Yeni özellik kapsamında uygulamaya yeni bir hoparlör butonu eklenecek. Kullanıcı, gideceği yerin adını girdikten sonra adres karşısına gelecek. Hoparlör butonuna dokunulduğunda Google Haritalar, mekânın ismi ve adresini okuyacak. Uygulamanın özellikle turist olarak gidilecek bölgelerde taksilerde büyük işe yarayacak.

Google Haritalar'ın dili ise konuma göre otomatik gelecek. Yeni özelliğin kullanılması için kullanıcıların ekstra bir şey yapması ise gerekmiyor. Yeni özellik haritaların yanında gerekli durumlarda doğrudan "Google Translate" bağlanılmasına da imkân tanıyacak. Böylelikle anlaşma sıkıntısı yaşanan durumlarda Google'ın çeviri hizmetine geçiş de yapılabilecek.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?