Anasayfa Medya Haberler Dikkat, Google Hesabınız Kapanabilir!

Dikkat, Google Hesabınız Kapanabilir!

Dikkat, Google Hesabınız Kapanabilir!

Peki Google hesabınızı kapatabilir mi? Bu soruya ‘evet’ diye cevap vermek mümkün. Google bu durumu Google servislerinde hesap açarken onay aldığı hizmet kullanım şartlarında, “Hizmet kullanım şartlarımıza uymazsanız ya da şüphelenilen kötüye kullanım şartlarını araştırıyorsak servislerimizi kullanmanızı askıya alabilir ya da durdurabiliriz.” şeklinde açıklıyor.

Yani Google, yaptığınız bazı eylemlerin hoşuna gitmemesi, suiistimal etmeniz gibi durumlarda hesabınızı askıya alabileceğini veya hesabınızı tamamen yok edebileceğini belirtiyor.

Birçok işinizi aksatabilir

Google’ın en çok kullanılan servislerinden biri Gmail. Bu hizmeti dünya genelinde 1,2 milyar kişi kullanıyor. Siz de Gmail kullanıyorsanız, e-postalarınızı, aboneliklerinizi, üyeliklerinizi bu hesaptan yapıyorsanız, bir anda hesabınız silinse ne duruma düşersiniz bir düşünün. Bütün işlemlerinizi internet üzerinden yapıyorsanız hayatınız altüst oldu demektir.

Ne yapmak gerekir?

Peki Google hesabınız silindiyse ve hesabınızı geri almak istiyorsanız ne yapmanız gerekiyor? Öncelikle https://myaccount.google.com/?utm_source=sign_in_no_continue adresinden hesabınıza gider, giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan mesaja “düzeltmeyi dene” butonuna tıklayabilirsiniz. Bu da işe yaramazsa https://support.google.com/accounts/contact/disabled2 tıklayarak formu doldurabilir ve Google’a gönderebilirsiniz.

Bu durumda bir yandan Google’ın doldurduğunuz forma cevap vermesini beklerken, diğer yandan da hesabınızdaki bazı verileri indirebilirsiniz. Kapatılan hesabınızla kullandığınız uygulamalara girebilir, sayfaları kontrol edebilirsiniz.

Otomatik düzeltme talimatınız veya manuel başvurunuzun kabul edilmemesi durumundaysa yapacak çok fazla şey yok demektir. Ancak hesabınızın gerçekten haksız yere kapatıldığını düşünüyorsanız sosyal medya platformlarını kullanarak iletişime geçebilirsiniz.

Alternatif çözüm önerilerini devreye alın!

Ancak bütün bunlara gerek olmadığını da bilmelisiniz. Çünkü hizmet kullanım şartları ihlal edilmediği sürece Google hesabımızın kapatılması çok zor. Yine de kendinizi sağlama almak için alternatifler de kullanabilirsiniz. Örneğin bulut sürücüye yüklediğiniz dosyalarınızı, fotoğraflarınızı bir hard diskte yedekleyebilirsiniz. Farklı Google servislerini farklı hesaplarla kullanabilirsiniz. Bu yöntemler Google ekosisteminin birbirine bağlılığı sayesinde sunduğu basitliği engellese de oluşabilecek ters durumlara karşı en azından verilerinizin bazılarını korumaya almış olursunuz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?