Anasayfa Medya Haberler Efsane İşletim Sistemi Windows 7 Ömrünü Tamamladı!

Efsane İşletim Sistemi Windows 7 Ömrünü Tamamladı!

Efsane İşletim Sistemi Windows 7 Ömrünü Tamamladı!

Windows 7 işletim sisteminin başarısında elbette ki Windows 8, Windows 8.1 ve Window 10 işletim sistemlerinin de Windows 7 kadar sevilememiş olmasının büyük bir etkisi var. Ancak geldiğimiz süreçte 14 Ocak tarihinde Microsoft’un Windows 7 desteği sona erdi. Bu nedenle kullanıcıların işletim sistemlerini Windows 10 veya Linux ile güncellemeleri gerekiyor.

Windows 7 gibi Linux işletim sistemi de ömürlük değil. Microsoft’un Windows 7 desteği on yılı aşkın bir süre devam ederken, Canonical’ın uzun süreli destek sunmadığı (non-LTS) Ubuntu sürümlerinin on ay bile desteklenmediğini hatırlatalım. Yani non-LTS sürümü bir işletim sistemi edindiğiniz halde sadece dokuz ay destek alabiliyorsunuz. Örnek olarak; Ubuntu 19.04 işletim sistemi desteği 23 Ocak 2020 tarihinde sona eriyor.

Bütün Ubuntu işletim sistemlerinin ömrü aynı değil!

 

 

Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) gibi Ubuntu’nun uzun süreli sürümleri ise beş yıl boyunca ücretsiz destek alabiliyor. Buna ek olarak, 2023 Nisan ayında Bionic Beaver’ın ücretsiz desteği bittiğinde ek bir ücret ödeyerek beş yıl daha destek alma imkânınız mevcut. Bu da Ubuntu’nun, yarısını ödemek koşuluyla toplam on yıl destek sunduğu anlamına geliyor. Windows 7 ise on yılı aşkın ömrü boyunca kullanıcılarının cebini hiçbir zaman yakmadı.

Bu iki farklı işletim sistemini karşılaştırmak pek doğru olmasa da sonuç olarak şu bir gerçek; Microsoft Windows 7 ve Canonical Ubuntu 19.04 kullanıcılarının bu ay vermeleri gereken büyük kararlar var. İşletim sistemlerinin destekleri için artık sayılı gün kaldı ve bir karar vermek için zamanları her geçen gün daralıyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?