Anasayfa Medya Haberler Huawei'den Tepki Çekecek Reklam Hamlesi!

Huawei'den Tepki Çekecek Reklam Hamlesi!

Huawei'den Tepki Çekecek Reklam Hamlesi!

Casusluk yaptığı gerekçesiyle ABD tarafından birçok ticari yaptırıma maruz kalan Çinli teknoloji devi Huawei, kullanıcılarına kesintisiz hizmet verebilmek ve Google’a olan bağımlılığı azaltmak için kendi mobil ekosistemini geliştirmişti. Android temelli modellerinde Huawei Mobile Services’ı (HMS) kullanmaya başlayan Huawei, kullanıcılarını üzecek bir adım atmaya hazırlanıyor.

MySmartPrice tarafından keşfedilen bir HMS güncellemesinde, gelecek modellerin kullanıcı arayüzünde reklam gösterileceği ileri sürüldü. Kullanıcı arabirimindeki reklamlar, özellikle 2019’da sıkça karşımıza çıkmıştı. Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi ve Realme de kullanıcı arayüzünde reklam gösteriyor.

Kullanıcıların tepkisini çekebilir

Xiaomi ve Realme’ni takip eden Huawei, beta sürecini başlattığı HMS’nin bir parçası olan ‘Huawei Ads' servisini de devreye sokacak. Bu da, Android temelli EMUI arayüzüne sahip Huawei ve Honor marka akıllı telefonların yakın bir zamanda kullanıcı arabiriminde reklam göstereceği anlamına geliyor.

Öte yandan Huawei, kişiselleştirilmiş reklamlar için toplanan verileri Hong Kong ve Singapur'daki veri merkezlerinde bir yıl boyunca saklayacak. Bu veriler; Mısır, Meksika, Hindistan, Güney Kore ve Pakistan gibi bölgelerdeki yerel servis merkezleri ile de paylaşılacak. Böylece, 'Huawei Ads' platformu, kullanıcıların konum verilerini toplayarak 'coğrafi temelli' reklamlar sunacak.

Bütün bu söylemlere rağmen söz konusu güncellemeyi alan hiçbir Huawei cihazının arayüzünde şu ana kadar hiçbir reklam gösterilmedi. Ancak bu durumun gelecekte değişeceği belirtiliyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?