Anasayfa Medya Haberler Google Chrome, yeni özelliğiyle yüzleri güldürecek!

Google Chrome, yeni özelliğiyle yüzleri güldürecek!

Google Chrome, yeni özelliğiyle yüzleri güldürecek!

Google, popüler tarayıcısı olan Chrome'un son sürümünde yenilikçi teknolojileri daha erişebilir hâle getirecek. Android, Linux, macOS ve Windows için yayınlanan Chrome 81 betası sürümünde kullanıcıların yüzünü güldürecek özelliklerle yer alacak. Artırılmış gerçekliği daha iyi sunabilmek için WebXR desteği getiren yeni sürüm ile kullanıcılar, başka uygulamaya gerek kalmadan artırılmış gerçekliğe ulaşabilecek.

NFC desteği geliyor:

Chrome 81 sürümünde NFC sistemi de daha kullanılabilir hâle gelecek. Peki NFC teknolojisi ne, hangi durumlarda kullanılır? NFC, akıllı telefonlarda mobil ödeme, akıllı kimlikler ve hızlı işlem sunan uygulamalarda sıkça kullanılan bir özellik olarak karşımıza çıkarken, genellikle giyilebilir teknoloji ekipmanlarında kullanım oranı fazladır. Chrome de yeni geliştirdiği Web NFC sistemi ile kullanıcılara büyük kolaylık sunacak.

Chrome 81 sürümü, mobil cihazların yerel bir uygulama veya sistem düzeyinde yeni özelliklere gerek duymadan nesnelerle etkileşime girmesine imkân sağlıyor. Örnek olarak NFC teknolojisiyle müzede sergilenen bir eser hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız mümkün.

Yeni sürüm, güvenlik için çok önemli bir adım atarken,  HTTPS trafiğinin güvenliğini artıracak TLS 1.0 ve TLS 1.1 protokollerine de sahip olacak. Chrome 72 sürümünde bu özelliği kullanımdan kaldıran Google, kullanıcıların talepleri doğrultusunda tekrardan bu özelliği kullanıma almış oluyor.

Chrome 81 sürümünün ne zaman yayınlanacağı konusunda ise net bir tarih verilmiyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?