Anasayfa Medya Haberler Dijital Pazarlama Hacmi 2,5 Milyar TL'ye Ulaştı

Dijital Pazarlama Hacmi 2,5 Milyar TL'ye Ulaştı

Dijital Pazarlama Hacmi 2,5 Milyar TL'ye Ulaştı

Gelişen teknoloji ve internetin günlük hayatta daha fazla yer edinmesi nedeniyle dijital pazarlamaya yatırım yapmak tüm işletmeler için kaçınılmaz hale geldi. İşletmelerin, özellikle de KOBİ’lerin acımasız rekabet şartlarına uyum sağlamaları için dijitaldeki fırsatları değerlendirmeleri kritik bir hal aldı. 

KOBİ’lerin yüzde 72’si reklam ile müşteriye ulaşıyor

Facebook’un Future of Business raporuna göre, Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 72’si potansiyel müşterilerine ulaşmak için reklam verirken, yüzde 71’i ise yeni ürün veya hizmetlerini online dijital platformlarda tanıtıyor. Online araçları müşteriler ve tedarikçilerle iletişim kurma amacıyla kullananların oranı yüzde 63 iken interneti ürün veya hizmet satışı için kullanan KOBİ’lerin oranı ise yüzde 56 oranında. İnterneti bilgi edinmek için kullananları oranı ise yüzde 58 düzeyinde. 

KOBİ’lerin yüzde 49’unun web sitesi yok 

KOBİ’lerin dijital alandan öncelikli beklentisinin tanıtım olduğunu gösteren rapora göre reklamcılık, KOBİ’lerin erişmek istedikleri alanlar içinde yüzde 46 ile ilk sırada geliyor. Buna rağmen Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’ın 12 ildeki 400 KOBİ üzerindeki araştırmasına göre yüzde 49’unun web sitesi, sosyal medya hesabı ve mobil web sayfasının bulunmadığı ortaya çıkıyor. 

Avrupa’da 55 milyar, Türkiye’de 2,5 milyar TL 

Dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, dijital pazarlamanın KOBİ’ler için çok önemli olduğunu dile getirerek, “28 Avrupa ülkesini kapsayan AdExBenchmark raporuna göre, 2019’da 55 milyar Euro dijital reklam hacmi oluştu. Bu tutar ülkemizde 2,5 milyar TL. Ülke nüfuslarını ve aktif şirket sayılarını düşündüğümüzde alınacak yolumuzun çok olduğunu görebiliyoruz. Bunun temelinde ülkemizde pazarlama bilincinin ve farkındalık düzeyinin yetersiz kalması yatıyor. Dijitalleşen KOBİ’lerimizin ülkemizde daha büyük katma değer sağlamaları için dijital pazarlamada varlık göstermesi gerekiyor. EG Bilişim Teknolojileri olarak KOBİ’lerin dijital pazarlamanın sağladığı verimlilikten daha çok faydalanmaları ve yeni müşterilere hızlı bir şekilde ulaşarak avantaj sağlamalarını sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?