Anasayfa Medya Haberler Google Translate'e Canlı Çeviri Özelliği Geldi!

Google Translate'e Canlı Çeviri Özelliği Geldi!

Google Translate'e Canlı Çeviri Özelliği Geldi!

Google Translate’nin güncellenmiş yeni sürümü bugünden itibaren kullanıcıların hizmetine girecek. Yeni sürümde şimdilik İngilizce, Fransızca, Almanca, Hintçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Tayca dilleri desteklenirken, önümüzdeki dönemlerde ise Türkçe dil seçeneğinin eklenecek.

Canlı çevirileri hiçbir gecikme olmadan yapay zekâ ile düzgün bir şekilde çevirebilen Google Translate uygulaması yıllar içerisinde büyük gelişim yaşandı. Bu uygulama ile ilerleyen zamanlarda dil sorununun tamamen ortadan kalkması öngörülüyor.

Tüm çeviriler için 1 yıla ihtiyaç var

Google’dan yapılan açıklamada, bu özelliğin şimdilik konferans, ders ve çevirinin büyük önem taşıdığı durumlar için uygun olmadığı belirtilirken, bunun için 1 yıl gibi bir zamana ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor.

İnternetsiz  çalışabilecek

Canlı transkripsiyon için yapay zekâ çipi olan Tensor İşleme Üniteleri (TPU) kullanıldığı için çeviriler için şimdilik internete ihtiyaç duyuluyor. Ancak ilerleyen zamanlarda mobil işlemcilerin yapay zekâ alanındaki gelişmelerinden sonra canlı çevirilerin internetsiz yapılabileceği belirtiliyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?