Anasayfa Medya Haberler WhatsApp'tan Koronavirüs ile Mücadeleye Önemli Destek!

WhatsApp'tan Koronavirüs ile Mücadeleye Önemli Destek!

WhatsApp'tan Koronavirüs ile Mücadeleye Önemli Destek!

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya çapında tedbirler her geçen gün ağırlaşarak artıyor. Ülkeler virüsün yayılımını azaltmak için sınırlarını kapatırken, Türkiye’de ise belirli yaş gruplarına sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. WhatsApp’da bu sınırlamalar kapsamında mücadeleye destek vermek için iletişimde yeni kararlar aldı. Daha önce, salgın nedeniyle kullanıcılarını bilgilendirmek için özel bir sayfa hazırlayan şirket, yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek için de önemli bir adım atmaya karar verdi. Alınan karar gereği WhatsApp, yarından itibaren bir iletinin birden fazla kişiyle paylaşılmasının önüne geçecek.

Bu kararla birlikte WhatsApp kullanıcıları artık beş veya daha fazla kişiye gönderilen iletileri artık sadece bir tek kişiye iletilebilecek. Bu kısıtlamayla amaç, virüsle mücadeleye zarar verecek yanlış bilgilerin gönderilmesinin hızını azaltmak.

WhatsApp’da 2018 yılına kadar kullanıcılar bir kerede 250 gruba bir mesaj iletebilirken, bu tarihten sonra bu sayı 20’ye, 2019’da ise 5’e düşürülmüştü.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?