Anasayfa Medya Haberler Google, Android Kullanım Veri Paylaşımını Durdurdu

Google, Android Kullanım Veri Paylaşımını Durdurdu

Google, Android Kullanım Veri Paylaşımını Durdurdu

Google, uzun yıllardır resmi sitesinden paylaştığı Android işletim sisteminin hangi oranlarda kullanıldığına yönelik bilgilendirme altyapısı konusunda sürpriz yaparak verileri sitesinden kaldırdı. Şirketin bunu neden yaptığı konusunda şimdiye kadar net bir açıklama yapılmadı ancak bu hamlenin şirketin bu oranların açık şekilde bilinmesini istemediği şeklinde algılandı. Çünkü Google, bu veriler kaynak gösterilerek eleştiri alıyordu. Bilindiği üzere güncel Android sürümlerin telefonlara gelmesi uzun sürerken, bazı cihazlar ise hiç güncelleme almıyordu.

Bu noktada merak edilen konu ise Google’ın kaldırdığı Android adaptasyon verilerinde son durum. Google ürünleriyle ilgili son dakika haberlerinin verildiği 9to5Google.com’daki bilgiye göre aktif Android cihazların sadece yüzde 8,2’sinde Android 10 sürümü bulunuyor. Şu an en çok kullanılan sürüm ise yüzde 31,3 ile Android Pie. Onu ise yüzde 21,3 ile Android Oreo takip ediyor.

Öte yandan güncellemelerin uzun süre beklemeden gelmesi konusunda Google önemli teknik imkanlar sağlarken buna rağmen istediğini elde edemiyor. Bu konuda kendi kapalı ekosistemine sahip olan Apple’ın durumu çok iyi durumda. Apple, güncellemeler noktasında söz verdiği tarihte eski modeller için bile güncelleme gönderebiliyor. Birçok Android kullanıcısı bu durumun kendileri için de olmasını istiyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?