Anasayfa Medya Haberler Hayat Eve Sığar Uygulaması Google Play'a Yüklendi!

Hayat Eve Sığar Uygulaması Google Play'a Yüklendi!

Hayat Eve Sığar Uygulaması Google Play'a Yüklendi!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınının takibi için "Hayat Eve Sığar" isimli bir mobil uygulama geliştirdiklerini ve kısa zaman içinde Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanıma sunacakları şeklindeki açıklaması sonrası uygulama Goole Play Store’de yerini aldı. Kullanıcıları Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık risklerini minimum seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen uygulama şuan için indirilemiyor ancak kısa bir süre sonra kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Uygulamanın altında yer alan açıklamada, uygulama ile önce telefon numaranız ile doğrulama yapıyor, ardından da adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı kapsamında şikayetlerinize göre değerlendirilip nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alıyorsunuz.

Ancak bu noktada verdiğiniz cevaplara göre paylaşılan yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşıyor ve nihai bir sonuç/kesinlik içermiyor. Uygulamadaki haritadan ise yakınınızdaki hastaneler, marketler, eczane,  metro ve duraklar gibi yerlere, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgeleri de görebiliyorsunuz.

Uygulamada yer alan Ailem bölümüne ise endişe ettiğiniz, takip etmek istediğiniz akraba veya yakınlarınızı ekleyebiliyor, onlarında da bu uygulamayı yükleyip onay vermeleri durumunda konumlarını görebiliyor, bulundukları yerlere göre risk durumlarını da takip edebiliyorsunuz.

Android kullanıcıları mobil uygulamasına ise burayı tıklayarak ulaşabilirler. iOS kullanıcıları içinse daha sonra uygulama faaliyete geçirilecek.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?