Anasayfa Medya Haberler Google Analytics Kitleler Nedir? Hesaplarda Nasıl Kullanılır?

Google Analytics Kitleler Nedir? Hesaplarda Nasıl Kullanılır?

Google Analytics Kitleler Nedir? Hesaplarda Nasıl Kullanılır?

Hemen hemen her firma veya şirket web sitesini kurduktan sonra hedef kitle oluşturmak, hedef kitlesi ile irtibat kurabilmek için Google Analytics eklentisini sitesine eklemektedir.

Bu haberimizde, özellikle dönüşüm hedefleyen markalar için çok kritik bir öneme sahip kitle oluşturma ve oluşturulan kitlelerin performanslarını değerlendirmenin ipuçlarını öğreneceğiz.

Gelin birlikte hedef kitle nereden ve nasıl oluşturuluyor inceleyelim.

Yukarıdaki videoda görülecek üzere hızlıca “Kitleler” sayfasına gelebiliyoruz. Sırası ile “Yönetici – Kitle Tanımları – Kitleler – Yeni Kitle Oluştur” seçeneklerine gelerek tam da istediğiniz gibi bir kitle oluşturabilirsiniz.

Birkaç örnekle açıklayacak olursak; birinci örneğimizde Apple markalı cep telefonu kılıfı satmak isteyen bir e-ticaret firması olduğumuzu varsayalım; nasıl bir kitle oluşturalım ki sadece Apple marka kullanıcılara ulaşabilsin? Aşağıdaki videodan cevabına bakalım:

Videoda gördüğümüz gibi kısa bir sürede hedef kitlemizi oluşturduk. Müşteri gizliliği nedeniyle videoda ekleyemediğimiz önemli bir detay var: “Hedef Ekle” bölümünü tıkladıktan sonra “Google Analytics” ve “Google Ads” hesaplarını seçip ardından da “Yayınla” butonuna tıklamalıyız. Aşağıdaki örnekte de bunu yapacağız.

Bir diğer örnekte; sadece Iphone X modeline özel bir ürünümüz var ve kampanyamız “Aynı Gün Teslim” olarak tespit edilmiş. Mağazamızın İzmir’de olduğunu ve teslimat için kurye ile anlaştığımızı varsayalım. Bu stratejiye göre kitlemizi oluşturduk ve reklamımızı da verdik. Peki şimdi sonuçları nasıl gözlemleyeceğiz? Bu aşağıdaki görsele göre yorumlayalım:

Öncelikle analiz ettiğimiz veriler, gayrimenkul sektöründeki bir web sitesine ait. Reklamımızın amacı ise form toplamak. Bu nedenle hedef kitle oluştururken web sitesinde kalma sürelerini de dikkate almışız. Dönüşüm oranına bakıldığında, sitede kalma süreleri ile eşdeğer ilerlediği görülüyor. Elde ettiğimiz veriler sayesinde reklamlarımızı dönüşüm oranı yüksek kitlelere göre ayarlamamız mümkün. Böylece geri dönüşümü fazla bir kampanya yapmış oluruz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?