Anasayfa Medya Haberler Akıllı Telefonlar Koronavirüs'ten Nasıl Temizlenir?

Akıllı Telefonlar Koronavirüs'ten Nasıl Temizlenir?

Akıllı Telefonlar Koronavirüs'ten Nasıl Temizlenir?

Koronavirüs tehlikesi karşısında ülkeler sokağa çıkma yasağına kadar büyük önlemler aldı. Toplumda büyük bir hassasiyet oluşurken, insanlar el yıkama konusunda alışkanlıklar oluşturdu. Fakat bu noktada hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlarımızın temizliği konusunu ni gözümüzden kaçırdık. Peki bu sürece akıllı telefon temizliğini dahil etmek ve telefonlarımızı virüslerden arındırmak için ne yapılmalı?

AKILLI TELEFONLARDA 3 GÜNE KADAR TUTUNUYOR

Samsung’un Tıbbi Merkezi’nde yapılan çalışmalar soncu tespit edilen önlemler, hazırlanan koronavirüs rehberine eklendi. Dr. Doo-Ryeon Chung’un başında yer aldığı çalışmalarda şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. Çalışmalar, virüsün metal ve plastik yüzeylerde 2 ila 3 gün arasında tutunabildiğini ortaya çıkardı. Samsung, bu iki materyalin kullanıldığı akıllı telefonlarda virüsün tutunamaması için alınması gereken önlemleri ise şöyle açıkladı:.

İşte telefonları koronavirüsten temizlemenin yolları!

Temizlik öncesi telefonunuzu kapatıp aksesuarlarınızı çıkartın. Yani akıllı telefonunuzu çıplak hale getirin.

Akıllı telefon temizliğinde çamaşır suyu gibi sıradan temizleyiciler ile dezenfektanlar kullanmayın. Bu tür temizleyiciler telefonlarınızda kalıcı hasarlar bırakabilir.

Temizlikte kullanacağınız dezenfektan malzemesini direkt telefonunuza değil, mikrofiber beze uygulayıp akıllı telefonunuzu yavaş yavaş silin.

Akıllı telefonunuzu hipoklorik asit bazlı (50 ila 80 ppm arasında) veya alkol bazlı dezenfektanlar ile temizleyin. Ancak telefonlarınızı sadece mikrofiber bezlerle temizlemeye dikkat edin.

Bu temizliği sadece akıllı telefonlara yapmayın. Dizüstü bilgisayar, televizyon ve kol saatlerinizi de bu şekilde temizleyerek virüse karşı önlem almış olursunuz.

Akıllı saatlerinizi temizlerken ise kordonları çıkarmaya dikkat edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?