Anasayfa Medya Haberler Google, Haber Yayıncıları İçin Yeni Analiz Araçları Geliştirdi

Google, Haber Yayıncıları İçin Yeni Analiz Araçları Geliştirdi

Google, Haber Yayıncıları İçin Yeni Analiz Araçları Geliştirdi

Dijital dünyanın en büyük oyuncularından biri olan Google, her geçen gün habercilik konusunda etkisini artırmanın planlarını yapıyor. Bu amaçla gazeteciliğe fon sağlamak için 2018 yılında Google News Initiative’i duyuran Google’ın bu alandaki tek projesi bu da değildi.

 

Şirket, daha sonra da Realtime Content Insights ve Google Analytics: News Consumer Insights’i geliştirdi. Şirket, News Consumer Insights (NCI) ile yayıncıların kitlelerini genişleterek daha fazla kâr etmelerini hedeflerken, Realtime Content Insights (RCI) ile de haber merkezlerine güncel ve trend içerikleri görmelerini sağlıyor.

Google Haber ve Yayıncılık Analiz ve Gelir Optimizasyonu Direktörü Amy Adams Harding, bu araçların Google Analytics kullanan herkes için erişilebilir ve kullanımlarının da ücretsiz olduğunun altını çizdi.

 

Öte yandan Google, NCI ve RCI’ın 2.0 sürümlerini de tanıttı. Yeni sürüme News Tagging Guide (Haber Etiketleme Rehberi) özelliği de eklenirken, bu özellik yayıncıların video analizi, kullanıcı sözleşmesi ve okuyucu kategorilerinde ihtiyaç duyduğu verilerin toplanmasını olanak tanıyor.

NCI güncelleştirmeye birlikte yayıncılara kişiselleştirilmiş öneriler yapıyor. NCI, haber bültenlerine kayıtları öne çıkarma ve geliştirme önerilerinde bulunurken, RCI’da ise benzer veri ile birlikte video içerikleri hakkında geçmiş performansları da görülebilecek. Böylece yayıncıların, hangi hikâyelerinin hangi zaman diliminde en iyi performansı gösterdiğini analiz edebilecek. Bir başka ayrıcalık ise sosyal bağlılıkları da ölçümleyebilmek. Yani  sosyal bağlılıkları takip ederek markaya sadıklar ve sadık okuyucular, dikkatsiz okuyucular  arasında hangi hikâyenin daha çok ilgi çektiğini görebilecek.

 

NCI, RCI ve Google Surveys for Publishers’ın başındaki isim olan Anntao Diaz, bu özellikler ile abonelik için para veren sadık okuyucularla ilişki kurularak toplam okuyucu sayısını genişletebileceğini vurguladı..

 

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?