Anasayfa Medya Haberler WhatsApp, Kullanıcı Sözleşmesini 3 Ay Erteledi, İşte Alternatif Uygulamalar!

WhatsApp, Kullanıcı Sözleşmesini 3 Ay Erteledi, İşte Alternatif Uygulamalar!

WhatsApp, Kullanıcı Sözleşmesini 3 Ay Erteledi, İşte Alternatif Uygulamalar!

WhatsApp’tan yapılan duyuruda WhatsApp mesajlaşmalarının uçtan uca şifreli olduğunun altı çizilerek, arkadaş ve ailelerle paylaşılacak şeylerin kendi aralarında kalacağı belirtildi. Ne WhatsApp’ın ne de Facebook’un mesajları görmelerinin mümkün olmadığının belirtildiği açıklamada, kişilerin de Facebook ile paylaşılmayacağı ifade edildi.

WhatsApp’ın bu paylaşımına rağmen yeni mesajlaşma uygulaması arayanlar ise haberimizin kalanında alternatif uygulamaları ve avantajlarını görebilir. İşte WhatsApp’a alternatif mesajlaşma uygulamaları:

WhatsApp Yerine Kullanılabilecek Uygulamalar

Telegram

Rus mühendisler tarafından geliştirilen Telegram’ın kullanıcı sayısı Türkiye’de son bir haftada yaklaşık 40 milyon arttı. Mesajlaşmanın yanında sesli/görüntülü görüşmeye imkân tanıyan Telegram, hem cep telefonu hem de dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılabiliyor. MTProto protokolü ile güvenliği sağlayan Telegram’da uçtan uca şifreleme özelliği bulunuyor..

Signal

Tesla’nın mucidi Elon Musk tarafından tavsiye edilmesiyle gündeme gelen şifreli ve açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Tüm mesajların uçtan uca şifrelendiği Signal’de sesli ve görüntülü aramalar yapılabiliyor. Şifrelenmiş yazışmalar, otomatik silinen mesajlar ve gizli klavye modu gibi çok sayıda özelliği bulunan Signal, Google Play ve Apple Store üzerinden indirilebiliyor.

BİP

Turkcell’in Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli ve milli bir uygulamadır. Mesajlaşmanın yanı sıra grup olarak sesli ve görüntülü aramaya imkân tanıyan BİP, bütün operatörlerin yanı sıra Mac ve Windows tabanlı bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

Viber

Sesli ve görüntülü arama özelliği sunan Viber, bilgisayarlarda da kullanılabiliyor. Viber, 250 kişiye kadar da grup açma imkânı tanıyor.

Line

Japon mühendisleri tarafından geliştirilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Line’da ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti özellikleri bulunuyor. Android ve iOS altyapılı telefonlarda çalışan bu uygulama, bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

iMessage

ABD’li teknoloji devi Apple’in cihazları için geliştirdiği iMessage uygulaması, grup mesajlaşma, konum paylaşımı ve mesaj efektleri gibi özellikler sunuyor. Uçtan uca şifreleme desteği bulunan bu uygulama, iPhone, iPad ve Mac cihazlarda eş zamanlı kullanılabiliyor.

 

 

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?