Anasayfa Medya Haberler Google Kullanıcılarını Güvenli Olmayan Web Sitelerinden Koruyacak

Google Kullanıcılarını Güvenli Olmayan Web Sitelerinden Koruyacak

Google Kullanıcılarını Güvenli Olmayan Web Sitelerinden Koruyacak

Global ölçekte en çok kullanılan arama motoru Google, kullanıcılarını zararlı sitelerden korumaya yarayan yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Verilerin güvenilirliği şu sıra internet kullanıcılarının birinci önceliği haline geldi ve Google bu konuda önemli adımlar atmaya devam ediyor. SEO, Web Tasarım, E-Ticaret, Google Ads (Adwords) ve Sosyal Medya reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörlerinin hazırladığı haberin ayrıntıları şu şekilde:

Kullanıcıların hassas bilgilerinin güvenliğini korumak adına bundan itibaren yalnızca HTTPS protokolüne sahip olan siteleri kullanıcılarının karşısına çıkarmaya hazırlanan Google’ın bu yeni özelliği sadece Google Chrome’da varsayılan olarak kapalı modda çalışacak.

Google Chrome çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Her yıl bu alanda zirvedeki yerini koruyan Chrome güvenlik anlamında yepyeni bir özellikle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre Google Chrome, HTTPS-Only modu ile birlikte güvenilir olmayan siteleri kullanıcılarının karşısına çıkarmayacak. Tarayıcıya bu yeni özelliğin ne zaman ekleneceği henüz bilinmezliğini korusa da bu yılın ağustos ve eylül ayları içerisinde aktif olması bekleniyor. İşte HTTPS-Only ile ilgili öğrenilen detaylar…

Sizi Güvensiz Sitelerden Korumayı Hedefliyor

HTTPS bilgilerin ne şekilde aktarılacağını belirleyen bir iletişim protokolü. Bu sayede iletişim ağında güvenli bir kanal oluşturup bilgilerin şifrelenerek aktarılması sağlanıyor. E-Ticaret siteleri gibi hassas veri akışının olduğu sitelerde sitenin HTTPS uzantısı kullanıp kullanmadığına dikkat etmenizde fayda var.

HTTPS uzantısı kullanmayan ama sık sık ziyaret etmeyi tercih ettiğiniz siteleri istisna olarak kaydedebileceksiniz. Bu durumda Google Chrome, sizi o siteye girmek istediğinizde uyarmayacak. Chrome’un yeni sürümüyle birlikte hayatımıza girmesi beklenen bu özellikle ağustos ya da eylül ayında tanışacağımız düşünülüyor. 

Sahne Medya
Sahne Medya

06-07-2021 14:35:12

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?