Anasayfa Medya Haberler WhatsApp’tan Kullanıcıları Sevindirecek Yeni Bir Özellik

WhatsApp’tan Kullanıcıları Sevindirecek Yeni Bir Özellik

WhatsApp’tan Kullanıcıları Sevindirecek Yeni Bir Özellik

WhatsApp kullanıcılara ait verileri başka şirketlerle paylaşma kararıyla birlikte bir miktar antipati toplasa da geçtiğimiz günlerde karardan geri adım attı. Teknoloji dünyasındaki yenilikleri duyurmayı sürdüren Sahne Medya, WhatsApp’ın bu kararını Whatsapp'tan Beklenen Geri Adım haberiyle kullanıcılara duyurdu. WhatsApp’ın henüz deneme aşamasında olan yeni özelliği ise tüm dünyadan kullanıcılarının çok hoşuna gidecek gibi. Bu özellik ile WhatsApp, telefon numaraları arasındaki sohbet içeriklerini aktarabilme yeteneği kazanacak.

WhatsApp bir süre önce kullanıcılarının Android ve iOS işletim sistemli telefonlar arasında yazışma geçmişlerini aktarabilecekleri yeni bir özellik keşfetmişti. Geçen süreçte bu özellik genişletildi ve artık telefon numaraları arasında da aktarım sağlayabilecek hale geldi.

İki Numara Arasında Görsel, Video ve Sesli Mesajlar Aktarılabilecek

WhatsApp hesabınıza ikinci bir telefon numarası eklediğinizde bu iki numara arasında sohbetlerinizi aktarma şansınız olacak. Üstelik bu aktarım sadece yazışmaları değil görsel, video veya sesli bütün medya içeriklerini de kapsıyor.

Söz konusu özelliği kullanacağınız zaman dikkat etmeniz gereken önemli bir durum var. O da numara değiştirme işleminin, sohbet geçmişi taşıma işleminden daha önce başlatılması. Yani ilk işlemi atladığınız taktirde sohbet geçmişinizi yeni bir telefon numarasına taşımanız da mümkün olmayacak.

Bu özelliğin geliştirilmesinin ilk amacı işletim sistemi farklı olan telefonlar (iOS ve Android) arasında mesaj geçmişlerinin aktarılabilmesiydi. Ancak artık iki farklı telefon numarası arasında da sohbet geçmişinin aktarılabilmesini mümkün kılar hale geldi. Tabii ki bu yeni özelliğin ne zaman tüm kullanıcılar için aktif hale geleceği bilinmezliğini koruyor. Ancak tahminler yaz aylarında gelecek yeni bir güncelleme sayesinde telefon numaraları arasında sohbet geçmişi aktarımının aktif hale geleceği yönünde.

WhatsApp, Telegram ve Signal’e Kaptırdığı Kullanıcıları Kazanmak İstiyor

Türkiye’de kullanıcılarına dair verileri başka şirketle paylaşabilmek için hazırladığı yeni gizlilik sözleşmesini zorunlu kıldığı için büyük tepki gören ve önemli bir düzeyde imaj kaybı yaşayan WhatsApp bu konuda tamamen geri adım atıp vazgeçmesinin ardından bazı hamleler gerçekleştirdi. Bu süreçte birçok insan uygulamaya olan tepkisini gösterebilmek için Signal ve Telegram gibi uygulamaları yükledi. WhatsApp kaybettiği imajı yeniden sağlayabilmek, rakiplerinin gerisinde kalmamak ve kaybettiği kullanıcıları yeniden kazanabilmek için hızla kullanıcı memnuniyetini sağlayacak yenilikler getirmeye hazırlanıyor. Bu aktarım olanağı da bunlardan biri.

Bakalım WhatsApp daha ne gibi yeniliklerle kullanıcılarının sevgi ve güvenini kazanmaya çalışacak.

Whatsapp'taki gelişmeleri sayfadan takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

24-05-2021 05:55:43

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?