Anasayfa Medya Haberler WhatsApp’tan Beklenen Geri Adım!

WhatsApp’tan Beklenen Geri Adım!

WhatsApp’tan Beklenen Geri Adım!

Sahne Medya, web tasarım, sosyal medya yönetimi, SEO danışmanlığı ve sosyal medya reklamlarında en güvenilir çözüm ortağınız olduğu gibi dijital dünyadaki gözünüz kulağınız olmayı da sürdürüyor. En popüler mesajlaşma uygulamalarının başında gelen Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, Türkiye’deki kullanıcılarının büyük tepkisini çeken bir hamlede bulunmuştu. Kişisel verilerin paylaşılmasını zorunlu kılması beklenen bu hamle kullanıcılardan büyük tepki görmüştü. Tepkinin şiddeti öyle bir boyuttaydı ki WhatsApp bu kararını birkaç defa ertelemek durumunda kaldı ve beklenen iyi haber sonunda geldi.

Kişisel verilerin paylaşımını zorunlu kılan güncellemenin, buna onay veren kullanıcıları da kapsayacak şekilde, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı için uygulanmaya geçmeyeceği Rekabet Kurumu tarafından duyuruldu.

Rekabet Kurumu bu yeni güncelleme ile ilgili olarak veri hırsızlığı tartışmalarının ortaya çıkmasının ardından bazı girişimlerde bulunmuştu ve bu çabalar nihayet sonuç verdi. Öncelikle bir soruşturma başlatan Rekabet Kurumu, WhatsApp yöneticilerinden bir savunma aldı. Ardından da WhatsApp tarafı bu yeni sözleşmenin Türkiye’deki hiçbir kullanıcı için uygulamaya geçirilmeyeceğini kuruma bildirdi.

Ocak ayı itibariyle WhatsApp, kullanıcılarına dair bazı bilgileri Facebook’la paylaşıp bu sayede uygulama için gelir elde edeceğini duyurmuştu. Ancak bu girişim ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyadan WhatsApp kullanıcılarının protestosuyla karşılandı.

Önce 8 Şubat tarihine kadar kabul etmemizi isteyen WhatsApp kabul etmediğimiz taktirde veri akışımızın yavaşlayacağını ardından da uygulamayı kullanmamızın tamamen engelleneceğini söyleyerek tehditkar bir dil kullanmıştı.

Bu tüm dünyadan pek çok WhatsApp kullanıcılarının panik yaşamasına sebep oldu. Ve insanlar büyük bir hızla başka alternatif uygulamaları telefonlarına yüklemeye başladılar. Bunun üzerine WhatsApp birkaç defa geri adım niteliğinde kararlar alarak sözleşmeyi erteleme yoluna gitti. Son olarak 15’ Mayısa kadar süre tanımıştı.

WhatsApp Geri Adım Attığını Rekabet Kurumuna İletti

Rekabet Kurumu kamuoyundaki tepkilerin üzerine derhal bir soruşturma başlattı ve bu süre içerisinde de tedbir uygulayarak yeni sözleşmenin yürürlüğe girmesine engel oldu. Bu süreçte kullanıcılar WhatsApp’ı kullanmayı sürdürseler de alternatif mesajlaşma uygulamalarını yüklemeyi de ihmal etmediler. Bugün geldiğimiz noktada kullanıcıların mücadelesi ve Rekabet Kurumu’nun faaliyetleri olumlu sonuç verdi. Yeni sözleşme Türkiye’deki kullanıcıları kapsamayacak.

Rekabet Kurumu’nun soruşturma devam ederken Facebook ve WhatsApp yetkililerinden talep ettiği bilgi ve belgeler ışığında kurum kararını verdi. Ancak WhatsApp, zorunlu hale getirdiği bu yeni sözleşmeden Türkiye sınırları dahilinde vazgeçtiğini duyurdu. Ayrıca daha önceden sözleşmeye onay verenler için de bu sözleşmenin geçersiz olacağını bildirmiş oldu.

Günümüzde en önemli sorunlardan biri haline gelen kişisel bilgilerin gizliliği konusunda kullanıcılar açısından kazanılmış bir zafer olarak tarihe geçen bu gelişmenin diğer ülkeler için de emsal teşkil edip etmeyeceği halen daha merak konusu.

Sahne Medya dijitalleşen dünyada her sorununuzu çözecek tecrübe ve uzman çalışan kadrosuna sahip. Sizler de Sahne Medya’nın profesyonel hizmetleriyle tanışarak dijital dünyanın olanaklarından en iyi şekilde faydalanmaya başlayabilirsiniz. Sahne Medya ve verdiği hizmetleri https://www.sahnemedya.com/ internet adresinden inceleyebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

22-05-2021 00:20:32

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?