Anasayfa Medya Haberler Gmail’e ‘Gelişmiş Güvenli Tarama’ Özelliğini Eklendi

Gmail’e ‘Gelişmiş Güvenli Tarama’ Özelliğini Eklendi

Gmail’e ‘Gelişmiş Güvenli Tarama’ Özelliğini Eklendi

Dijital dolandırıcılık olayları artıyor. Kişi, kurum ve kuruluşlar “sanal dolandırıcılığa” karşı yeni tedbirler alıyor. İnternet ortamında dolandırıcıların tuzağına düşmemek için daha dikkatli olmak gerekiyor. Ücretsiz olarak rahatlıkla erişilebilen yapay zeka uygulamalarının yaygınlaşmasıyla dolandırıcılar, Gmail üzerinden oldukça ikna edici e-postaları herkese gönderebiliyor. 

Dolandırıcılık Risklerine Karşı

Dünyanın en popüler orama motoru Google’ye ait Gmail’e olası dolandırıcılık risklerine karşı “Gelişmiş Güvenli Tarama” özelliği eklendi. Milyonlarca kullanıcının e-posta hizmetinde tercih ettiği Gmail’in özelinde yapılan bu güncelleme beğeni topladı. Gmail kullanıcıları son günlerde hesaplarına baktıklarında "Gelişmiş Güvenli Tarama" uyarısıyla karşılaştıklarında şaşırmalarına gerek yok.

Gerçek Zamanlı Güvenlik

Google tarafından sunulan bu seçenek ile kullanıcıların “çevrimiçi dolandırıcılık” girişimlerine karşı korunması amaçlanıyor. “Gelişmiş Güvenli Tarama” özelliği sayesinde kötü amaçlı web siteleri, yazılımlar ve uzantılar konusunda "gerçek zamanlı" güvenlik taraması esnekliği sağlanıyor. Bu uygulamayla Google’deki riskli bağlantılara yönelik "daha iyi koruma" fırsatı sunuluyor.  Ayarın devreye girmesi 24 saat kadar sürebilen Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini şu şekilde aktif hale getirilebilir:  

  • Google hesabınızı açın.
  • Solda yer alan ‘güvenlik’ kısmını belirleyin.
  • ‘Gelişmiş Güvenli Tarama’ da ‘yönet’ butonunu seçin.
  • Buradan Gelişmiş Güvenli Tarama'yı açın ya da kapatın.
Sahne Medya
Sahne Medya

22-07-2023 01:33:17

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?