Anasayfa Medya Haberler Google Chrome’un Logosu Değişiyor!

Google Chrome’un Logosu Değişiyor!

Google Chrome’un Logosu Değişiyor!

İşte Chrome’un Yeni Logosu

Teknoloji devi Google’ın tarayıcısı Google Chrome, 2014’ten bu yana kullandığı logosunda değişime gidiyor. Yıllar sonra gelen bu değişiklik kararının ardından tasarımcı Elvin Hu, Twitter üzerinden Google Chrome’un yeni logosunu takipçilerle paylaştı. Tasarım trendlerini etkileyecek güce sahip olduğu düşünülen bu gelişmenin ayrıntılarını Google Ads, SEO, Web Tasarım ve daha birçok alanda en yakın çözüm ortağınız olan, Google’ın partner ajansı Sahne Medya sizler için anlattı.

2008 yılında ilk olarak piyasaya çıkan Google Chrome, o dönemde sarı, yeşil ve kırmızı renkli üç dilim ile çevrelenen mavi bir yuvarlaktan meydana geliyordu. Logo geçen yıllar içerisinde ilk bakışta fark edilemeyen küçük revizyonlarla güncellenerek bugünlere kadar geldi. Bu güncellemeler o kadar küçük detaylardan oluşuyordu ki pek çok insan logonun hiç değişmediğini düşünüyordu. Ancak dünyadaki tasarım trendlerinin yenilendiği günümüzde Google Chrome da logosunda radikal bir değişikliğe imza attı.

İşte Google Chrome’un Yeni Logosu

Google Chrome’un ünlü tasarımcısı Elvin Hu, yeni logolarını Twitter hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. 8 yılın ardından logolarını güncellendiklerini söyleyen Elvin Hu, kısa zaman içerisinde yeni logonun cihazlarda görünür hale geleceği müjdesini verdi. Peki yeni logo nasıl görünecek?

Yeni logoda gölgelerin kaldırıldığını ve renklerin eskisine göre daha parlak bir görünüm kazandığı biliniyor. Bu sayede logoda bir sadeleşme yaratan tasarım ekibi, renkleri daha canlı hale getirirken ortadaki mavi dairenin de daha büyük görünmesini sağladı.

Tasarım ekibine göre kırmızı, yeşil ve sarının bazı tonlarını yan yana koyduğunuzda göze çok hoş gelmeyen bir renk titreşimi oluşuyor. Google’ın tasarım ekibi bunu daha aza indirgemek için mevcut logoya ince bir detay eklemişler. Ancak genel olarak tıpkı geçmişteki gibi yine büyük bir değişimden söz edemeyiz.

Chrome’un Yeni Logosu Bütün Sistemlerde Aynı Görünmeyecek

ChromeOS sürümü diğer sistem simgeleriyle daha uyumlu ve renkli görünecek ancak macOS’ta logonun küçük bir gölgesi yer alacak. Windows işletim sisteminin 10 ve 11 sürümünü kullananlar için Windows’un simge stili ile daha uyumlu bir logo görünümü yer alacak.

Logo tasarımı bir şirketin hedefleri, vizyonu ve kimliği ile ilgili çok şey anlatır. Tüketicilerine karşı ilk intiba olarak logolarını gören şirketler kurumsal vizyon sahibi oldukları için marketing başarılarını daha rahat elde ederler. Siz de işletmenizin kurumsal kimliğini oluşturmak, hedeflerinizi ve kimliğinizi daha iyi anlatan bir logoya sahip olmak için Sahne Medya’nın profesyonel hizmetleri ile tanışabilirsiniz. Grafik Tasarım, kurumsal kimlik, logo tasarımı ve diğer hizmetlerimize göz atmakta geç kalmayın. Sahne Medya ile kazananlar kulübündeki yerinizi almanın tam zamanı.

Sahne Medya
Sahne Medya

07-02-2022 16:00:52

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?