Anasayfa Medya Haberler Google’den Tartışılan ‘Kumar’ Kararı

Google’den Tartışılan ‘Kumar’ Kararı

Google’den Tartışılan ‘Kumar’ Kararı

Geçtiğimiz yıllarda bazı ülkeleri hariç tutarak kumar uygulamalarını tamamen yasaklayan Google, bu kararını 2021’de duyurduğu çerçevede esnetmeye devam ediyor. Kumar oynama uygulamaları izinlerine pilot ülkelerden başlayan Google, bu kapsama Türkiye’yi de dahil etti.

Google Play Store, geliştiricilere gönderdiği e-posta ile “…Gerçek parayla kumar oynanan lisanslı uygulamaları yayınlayabileceği ülkeler listesine Türkiye’yi de ekliyoruz.” duyurusu ile söz konusu kararını paylaştı.

Uzmanlar: Endişeliyiz

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Android'in sahibi Google’nin bu adımı tartışmaları da beraberinde getirdi. Google Play Store’de gerçek parayla resmi lisansa sahip sanal kumar oyunlarının yer almasını endişeyle karşılayan uzmanlar, bu şekilde kumarın her eve girebileceği uyarısında bulunuyor.

Sorunlara Neden Olur

Daha da yaygın hale gelecek olan ‘dijital kumarın’ pek çok toplumsal sorunu ortaya çıkabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, bunun yasal zeminde engellenmesi gerektiğini savunuyorlar. Türkiye’de Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın verdiği ‘sabit bayi’ ya da ‘sanal ortam bayi’ ruhsatı ile ancak spor, bahis veya şans oyunları oynatılabiliyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

26-05-2023 12:08:14

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?