Anasayfa Medya Haberler Google, Kullanıcılarını ‘Yeni Alan’ Adlarıyla Buluşturdu

Google, Kullanıcılarını ‘Yeni Alan’ Adlarıyla Buluşturdu

Google, Kullanıcılarını ‘Yeni Alan’ Adlarıyla Buluşturdu

Yenilikçi iş modeli, yüksek kaliteli ürünleri ve geniş hizmet yelpazesiyle dünyada büyük bir etkiye sahip olan Google, kullanıma sunduğu yeni alan adlarıyla dikkat çekiyor. Web siteleri için tasarlanan sekiz yeni üst seviye alan adını (TLD) kullanıcılarıyla buluşturan Google Registry, üniversite öğrencileri, babalar, teknisyenler ve geliştiriciler gibi farklı toplum kesimlerini hedefliyor.

Dünya genelinde en popüler arama motorlarından biri olan Google, önceleri insanlara .com alan adının dışında bir seçenek sunmuyordu. Reklam teknolojisi, bulut bilişim, yazılım ve donanım üretimi, akıllı telefon ve diğer teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Google, hayata geçirdiği yeni alan adlarıyla merak uyandırdı.

Özel Alan Adları

Gmail, Google Drive, Google Maps, Google Play, Google Translate, Google Chrome benzeri bir dizi çevrimiçi hizmetiyle öne çıkan Google tarafından duyurulan listede babalara yönelik ‘.dad’ın yanı sıra ‘.prof, .phd, .esq, .mov, .zip, .foo ve .nexus’ gibi alan isimleri yer alıyor. Ünlü arama motoru, sıra dışı uygulamalarına geçen yıl da ‘.rsvp’ alan adıyla devam etmişti. Yenilikleriyle işlevini çeşitlendiren ve alternatifler sunmaya devam eden Google’nin yeni TLD’leri bir kerelik ek bir ücret karşılığında ‘erken erişim programı’ kapsamında kullanılabileceği belirtiliyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

12-05-2023 18:09:46

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?