Anasayfa Medya Haberler Google Play Kullanıcıların Facebook Şifresini Çalan 9 Uygulamayı Yayından Kaldırdı

Google Play Kullanıcıların Facebook Şifresini Çalan 9 Uygulamayı Yayından Kaldırdı

Google Play Kullanıcıların Facebook Şifresini Çalan 9 Uygulamayı Yayından Kaldırdı

Popüler mobil uygulama mağazası Google Play Store, kullanıcıların Facebook şifrelerini çaldığı tespit edilen 9 mobil uygulamayı yayından kaldırdı. Toplamda 5.8 milyon indirmeye ulaşan bu uygulamalar kişisel verilerimizin güvenliği konusunda hepimizi endişeye düşürdü. SEO, Web Tasarım, E-Ticaret, Google Ads (Adwords) ve Sosyal Medya reklamlarında en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya’nın editörlerinin hazırladığı haberin ayrıntıları şu şekilde:

Teknoloji dünyasının dev ve lider şirketi olan Google’ın uygulama mağazası Google Play Store, içerisinde kullanışlı ve işe yarar uygulamalar barındırsa da çok sayıda zararlı uygulamaya da ev sahipliği yapıyor. Bu uygulamalar kendilerini işlevsel ve güvenilir gibi gösterseler de mobil cihazlara virüs bulaştırıp çok sayıda kişisel bilgiyi çalabiliyor.

Kullanıcıların Facebook şifrelerini ve hesaplarını çaldığı tespit edilen 9 uygulama Google Play tarafından mağazadan kaldırıldı. Uygulamalar kendilerini masum göstermekte o kadar başarılı ki bugüne kadar toplam indirme sayıları 5.8 milyona ulaştı.

Facebook Bilgileriniz Tehlikede Mi?

Bu uygulamaları tarayarak işleme biçimlerini çözen ünlü siber güvenlik firması Dr.Web, bu uygulamaların telefona yüklendiği andan itibaren zararlı yazılımlarını çalıştırdığını ve sunucudan gerekli verileri çektiğini belirtti. Ardından Facebook ile giriş yapacağınız ilk uygulamada açılan ekranın içerisine yerleştirdikleri bir kod ile kullanıcı isimleriniz ve şifrelerinizi topladıklarını belirten Dr.Web bu uygulamaların aynı zamanda çerezlerinizi de çalarak bilgisayar korsanlarına sattıklarının altını çizdi.

Bu uygulamaların bir kısmı Android cihazlara özel olarak geliştiriyor.  Google yöneticileri yaptıkları açıklamada söz konusu uygulamaların mağazalarından kaldırıldığını ve geliştiricilerinin kalıcı bir şekilde yasaklandığını duyurdu. Ancak ne yazık ki geliştiriciler yeni bir geliştirici hesabı açarak 25 dolar ödedikten sonra aynı eylemleri yeniden gerçekleştirebilirler.

İşte Facebook Şifrelerinizi Çalan Uygulamalar ve İndirilme Sayıları

·         PIP Photo: 5,8 milyon

·         Processing Photo: 500.000

·         Rubbish Cleaner: 100.000

·         Inwell Fitness: 100.000

·         Horoscope Daily: 100.000

·         App Lock Keep: 50.000

·         Lockit Master: 5.000

·         Horoscope Pi: 1.000

·         App Lock Manager: 10

Eğer ki bu uygulamalardan herhangi birini indirmişseniz cihazınızda virüs taraması yapmanızda ve Facebook şifrenizi başka bir cihazda değiştirmenizi önemle tavsiye ediyoruz.

Sahne Medya Editörlerinin hazırladığı haberler ile dijital dünyada olup bitenlerden haberdar olmak istiyorsanız blog sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

06-07-2021 13:55:30

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?