Anasayfa Medya Haberler Google'da Yapılan İlk Arama Neydi?

Google'da Yapılan İlk Arama Neydi?

Google'da Yapılan İlk Arama Neydi?

Dünyanın en popüler arama motoru Google, 1998 yılında temelleri atıldı. Kurulduğu günden bugünü tüm dünyada hayatın bir parçası haline gelen Google, devamlı kendisini yenileyerek yoluna devam ediyor. Günlük ortalama 3,5 milyar arama ile en çok başvurulan “arama motoru” haline gelen Google, 190'dan fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor. Peki, 25 yılda dev platforma dönen Google’de ilk yapılan arama neydi?

Google'ın 25. Yılı

Larry Page ve Sergey Brin, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisiydi… Bu iki parlak beynin kafasında internet dünyasında çığır açacak düşünceler yeni yeni filizleniyordu. Başlangıçta onların hedefi interneti daha geniş kitlelere ulaştırmaktı. İnsanların bilgiye kolay erişim sağlamalarını hayal ediyorlardı. İnternet deneyimi sayesinde “kullanıcı dostu” hale gelmek istiyorlardı. Belki basit fakat güçlü bir vizyonları vardı. Bu şekilde kullanıcıların bilgiye hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmasını sağlayan arama motoru teknolojisi için ilk adımları atan bu ikili, geride kalan yıllarda büyük bir başarıya imza attılar.

İlk Ne Aratıldı?

Google hayata geçirildikten sonra ilk aramayı da kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından gerçekleştirildi. Aramanın tam olarak tarihi ve saati bilinmiyor. Ancak 1998 yılı bahar aylarında olduğu ifade ediliyor. Google'da ilk aranan kavramın ise “Stanford Üniversitesi” olduğu belirtiliyor. Larry Page ve Sergey Brin, o günü şu şekilde anlatıyorlar: “BackRub'ı ilk kez kullanıyoruz. İnternette yalnızca birkaç milyon web sitesi vardı. Arama sonuçları uzunca ve sayfalarca olabilirdi. İlk aramamız için Stanford Üniversitesi'nin web sitesini düşündük. Çünkü bu web'de ulaşabileceğimiz en pratik sonuçtu.”

Türkiye 2022'de En Çok Neyi Aradı?

Bu arada geçen yılki verilere göre; Türkiye'nin Google’de en çok arama yaptığı konular şu şekilde sıralandı: Dolar/TL, bayram tatili kaç gün, ÖBA, Bergen, kedi, Ukrayna, TOKİ başvuru, Galatasaray, Barcelona, asgari ücret.

Sahne Medya
Sahne Medya

30-09-2023 11:41:50

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?