Anasayfa Medya Haberler Google, Yapay Zeka Aramalarına Reklam Yerleştirmeye Hazırlanıyor

Google, Yapay Zeka Aramalarına Reklam Yerleştirmeye Hazırlanıyor

Google, Yapay Zeka Aramalarına Reklam Yerleştirmeye Hazırlanıyor

Dünyanın en popüler arama motoru Google, diğer servisleri ile birlikte hayatımızın her parçasına etki ediyor. İşletmeler için markalarını, ürünlerini, hizmetlerini ve kampanyalarını tüketicilere duyurmanın en etkili yolu ise Google reklamları. Teknoloji devi Google, yakın zamanda yapay zeka aramalarını da yeni bir reklam mecrasına dönüştürmenin yollarını arıyor. Chat GPT ile başlayan ve hızla yaygınlaşan süreçte pek çok insan yapay zeka robotlarını birer asistan olarak kullanıyor. Her gün milyonlarca yapay zeka araması yapılıyor. Hal böyle olunca Google bu aramaları da etkili bir reklam mecrası olarak kullanmak için hazırlıklara başladı. Google ADS hizmetlerinde en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Google, yapay zeka aramaları ve dijital reklam dünyası ile ilgili gelişmeleri sizler için derledi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Google yatırımcı toplantısında şirket, yapay zeka aramalarına reklam yerleştirmenin yeni modelleri üzerine çalıştığını duyurdu. Toplantıdan elde edilen izlenimlere göre bu yeni reklam modeli ile kısa zamanda tanışabiliriz.

Bilindiği üzere teknoloji devi Google’ın en büyük gelir kaynağı reklam harcamaları. Şirketin finansal raporları da bu durumu kanıtlıyor. Google her ay milyarlarca dolar reklam gelirini kar hanesine ekliyor. Yapay zeka temelli aramalarda kullanılacak Google reklamları ise bu pastayı genişleteceğe benziyor.

Üçüncü Çeyrek Sonu Yatırımcı Toplantısında şirket adına Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai konuştu. Search Generative Experience yani Arama Üretken Deneyimi ismini verdikleri yeni reklam modelini test etmeye hazırlandıklarını belirten Pichai büyük heyecan yarattı.

Google, Dönüşüme Hazırlanıyor

Sürekli olarak büyük dönüşümlere imza attıklarını belirten Pichai, değişen koşullara uyum sağlamanın Google için yeni bir şey olmadığının altını çizdi. Hem organik hem de reklam konularında kullanıcılara ideal bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini söyleyen Pichai, bu gelişmenin yatırımcılar ve şirket açısından kazançlı olacağını da vurguladı.

Google şirketi yapay zeka temelli arama deneyimini bu seneki 1/0 etkinliğinde kamuoyuna açıklamıştı. İlk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde kullanıma açılan bu özellik, kısa süre sonra Japonya ve Hindistan’daki kullanıcıların da beğenisine sunulmuştu.

Diğer taraftan Google’ın geliştireceği formatın nasıl olacağına dair herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Google CBO’su Philipp Schindler, reklam verenlerin arama deneyimiyle potansiyel tüketicilere ulaşmasının daha da kolay hale geleceğini söyledi. Son çeyrek raporundaki veriler dikkate alındığında Google’ın reklam harcamalarından 59.65 milyar dolar ciro yaptığı görülüyor. Şirketin üçüncü çeyrekteki toplam cirosu ise 77 milyar dolar.

Bakalım bu yeni model, Google’ın cirosunu arttıracak mı? Ya da e-ticaret ve dijital pazarlama dünyasında ne gibi yenilikler yaşanacak? Kazananların sahnesi: Sahne Medya ile yarından haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

27-10-2023 15:04:22

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?