Anasayfa Medya Haberler Instagram’a Yapay Zeka Destekli Sanal Arkadaş Geliyor, “HER” Filmi Gerçek Oluyor

Instagram’a Yapay Zeka Destekli Sanal Arkadaş Geliyor, “HER” Filmi Gerçek Oluyor

Instagram’a Yapay Zeka Destekli Sanal Arkadaş Geliyor, “HER” Filmi Gerçek Oluyor

Yapay zeka uygulamaları hayatımızda hızla yer etmeye devam ediyor. Son olarak popüler sosyal medya uygulaması Instagram, yapay zeka destekli bir sanal arkadaş üzerinde çalışmaya başladı. Yakın zaman sonra kullanıcılar, kendi istedikleri kişiliğe sahip sanal bir arkadaş oluşturabilecek, onunla sohbet edebilecek ve paylaşımda bulunabilecekler. Bu olay hepimizin aklına başrolünde, başarılı aktör Joaquin Phoenix’in oynadığı “HER” filmini getirdi. Filmde Phoenix ve bir yapay zeka arasında gelişen aşk ve karmaşık ilişki ele alınıyordu. Instagram kullanıcılarını bekleyen yeniliği Sosyal Medya Danışmanlığında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, sizler için anlattı.

Yapay Zeka Destekli Sanal Arkadaş

Instagram kullanıcıları kendi tercihlerine göre şekillendirebilecekleri ve sonrasında sohbet edip paylaşımda bulunabilecekleri sanal bir arkadaşa kavuşmaya hazırlanıyor. Instagram geliştiricileri bu özelliği aktif olmasının ardından insanların bu sanal arkadaşla fikir geliştirmek, sohbet etmek, sorularına yanıt aramak gibi çok sayıda paylaşımı rahatça yapabileceğini düşünüyor.

Kişilik Özelliklerine Siz Karar Vereceksiniz

Yapay zeka destekli robotumuzun cinsiyetini, yaşını, etnik kökenini ve daha da önemlisi kişilik özelliklerini kendimiz belirleyebileceğiz. Yeni arkadaşımız, eğer istersek heyecanlı, esprili, çekingen veya agresif bir kişilikte olabilecek.

Kendi İsmi ve Avatarı Olacak

Ayrıca yapay zeka robotunuzun ismine ve nasıl görüneceğine de karar verebileceksiniz. Kendisine ait bir avatarı ve ismi olacak. Henüz geliştirilme aşaması devam eden bu özelliğin ne zaman kullanıma açılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

“HER” Filmi Gerçek Oldu

Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı HER filmi bir insan ve yapay zeka robotu arasında gelişen tutkulu aşkı ve sonrasında insanların yaşadığı kalp kırıklıklarını anlatıyordu. Sevilen oyuncu Scarlett Johansson da filmdeki yapay zeka robotuna sesi ile hayat veriyordu. Peki Instagram’ın bu yeni özelliği insanlar ve yapay zeka arasında gerçekten arkadaşlıklar başlatabilir mi? Ya da bu bizi sanıldığı kadar mutlu eder mi?

Bu noktada size bir başka filmden söz etmek istiyorum. Zooey Kazan’ın yazdığı, yönettiği ve başrolünde oynadığı Ruby Sparks filminden. Filmde genç bir yazar daktilosunun başına oturur ve hayalindeki kadını yazmaya başlar. Kadın gerçek olur. Ama zamanla adına, karakterine, görüntüsüne her şeyine kendisinin karar verdiği bu kadını değiştirmek ister. Yani yapay zeka robotunun adına, görünümüne ve kişiliğine biz karar versek bile bu durum bizi mutlu etmeyebilir. Belki de mutluluk ön görülemez ve bilinemez olan ama bir şekilde başımıza gelen güzel şeylerle ilgilidir.

Sahne Medya ile Web Tasarım, SEO, Sosyal Medya, Dijital Pazarlama ve E-Ticaret alanında yaşanan gelişmelerden anında haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

04-11-2023 12:21:43

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?