Anasayfa Medya Haberler Instagram’dan Gelen Linke Dikkat!

Instagram’dan Gelen Linke Dikkat!

Instagram’dan Gelen Linke Dikkat!

Sakın Tıklamayın!

Sosyal medya uygulamaları içerisinde en geniş kullanıcı kitlelerinden birine sahip olan Instagram’ın sahte destek hesabı üzerinden kullanıcılara gönderilen linkler yüzünden pek çok insan hesaplarını çaldırdı. Linke tıklayan kullanıcılar hesaplarını anında kaybediyorlar ve paylaşılan dekontlarla takipçiler de kandırılıyor. Instagram kullanıcıları bu siber saldırılardan nasıl korunabileceklerini merak ediyor ve gözler Siber Güvenlik uzmanlarına çevrilmiş durumda. Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı.

Sahte Instagram destek hesabı üzerinden insanlara “Topluluk kurallarının ihlali ya da telif hakları” içerikli mesajlar gönderilmeye başlandı. Mesajda yer alan linke tıklanması halinde maalesef kişilerin sosyal medya hesapları çalınıyor. Çalınan hesap üzerinden bir coin şirketine para yatırılıp dört – beş misli kazanç elde edildiğini gösteren sahte dekontların paylaşılması ile daha çok insan bu dolandırıcılığın mağduru yapılıyor. İnsanlar ise Siber Güvenlik uzmanlarının konuya ilişkin tavsiyelerini merakla bekliyor.

Kişiliklerine göre insanların zayıf noktalarını tespit eden dolandırıcıları, herkesin zaaflarından istifade etmeye çalışıyor. Kimi insanları cezai işlemlerle korkuturken kimi insanların kazanç arzularını kimilerinin ise yardım severliklerini sömürüyorlar. Sahte cezalarla korkutup, sahte kazanç vaatleriyle umutlandırıp, sahte yardım kampanyalarıyla iyi niyetlerini sömürüyorlar.

Hukuki düzlemden bakıldığında bu fiil, kişinin mal varlığına karşı işlenmiş bir suç olduğu için hırsızlık kapsamına giriyor ve bilişim sistemleri kullanıldığı için bu suç nitelikli hale geliyor.

Siber dolandırıcılık faaliyetlerinin cezası 1 yıl ila 6 yıl arasında değişebiliyor. Bankalar da bu tür dolandırıcılıkla mücadele edebilmek için sürekli olarak geliştirdikleri güvenlik sistemleri kuruyorlar ve riskli işlemlerde mutlaka müşterilerine ulaşıp onay alıyorlar.

Sosyal medya üzerinden resmi kurumların adını ve logosunu kullanarak sizinle iletişime geçenlere itibar etmemeniz uzmanların birinci tavsiyesi. Zira bu kurumlar size ulaşmak için sosyal medya kanallarını tercih etmezler.

Sahne Medya ile dijital dünyanın gündeminden habersiz kalmamak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

23-08-2021 09:18:04

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?