Anasayfa Medya Haberler Sağlık Sektöründe Güçlü Dijital Pazarlama Stratejisinin İpuçları

Sağlık Sektöründe Güçlü Dijital Pazarlama Stratejisinin İpuçları

Sağlık Sektöründe Güçlü Dijital Pazarlama Stratejisinin İpuçları

Sağlık sektöründe teknolojik gelişmeleri takip etmek önemlidir. Yeni bir tedavi yöntemi, çığır açan bir servis ya da doktor, uzmanlık alanlarının genişlemesi gibi konularda sağlık kuruluşları her zaman hastalar için daha yüksek düzeyde bir hizmet vermeye çalışır. Çok geniş bir kitleye hizmet veren sağlık sektöründe artık hastalar tercihlerinde web sitelerine giderek artan bir düzeyde güveniyorlar. Dolayısıyla dijital pazarlamayı etkin kullanmak ve kuruluşunuzun değişime ayak uydurması büyük önem taşıyor.

İşte hastalara ulaşmanıza ve hasta odaklı pazarda “potansiyel müşteriler” elde etmenizi sağlayacak güçlü bir dijital pazarlama stratejisi için ipuçları…

1) WEB Sitesinde Kolay Gezinme

Web sitesi, kuruluşun “hoş geldiniz paspası” olarak düşünülmelidir. Çünkü ziyaretçilerin kuruluşun bir servisini seçme ya da başka bir yere gitme kararında ilk izlenimi vererek etkin bir rol oynar. Web sitesinde kullanıcı deneyimini olabildiğince kolaylaştırmak ve insanların aradıklarını hızlı şekilde bulabilmelerini sağlamak gerekir. Web sitesi ziyaretçilerin randevu alması, iletişim kurması, kaynakları görüntülemesi ve hasta hesabına giriş yapması açısından kolay ve anlaşılır olmalıdır.

2) Bilgilendirici Bir Blog

Çeşitli hastalıkların belirtileriyle ilgili her gün 35 milyondan fazla çevrimiçi tıbbi arama yapıyor ve bu da tüm Google aramalarının yüzde 1’ine ve 3,5 milyar Google aramasına denk geliyor. Dolayısıyla sağlık sorunları, merak edilen sorulara cevaplar, ipuçları ve tavsiyeler hakkında bilgi arayan kişiler için zengin bir blog içeriği yayınlayarak bu aramalardan faydalanabilirsiniz.

İnsanlar karşı karşıya oldukları bir tedavi, rahatsızlık veya ameliyat öncesinde bu durumu deneyimlemiş olan diğer hastaların yazdıklarını okuduklarında rahatlayacaktır. Bu nedenle daha önceki hastaların deneyim ve yorumlarına da yer vermek blogunuzun okuyucu sayısını arttırır. Kısa açıklamalar yerine tanıdan toparlanmaya kadar hastaların ayrıntılı öyküleri yer vermek yararlı olacaktır. Ayrıca okuyuculara en çok yorumlanan blog gönderileri gösterilerek etkileşimin arttırılması sağlanabilir.

3) Çözüm Üretici E-Postalar

Kişilerin maillerine ayda en az bir e-posta bülteni göndererek, kendi sağlıklarına uygulayabilecekleri yeni içeriklerden bahsedebilirsiniz. Kişilerin ilgisini çekmenin en iyi yollarından biri, e-posta veri tabanınızı çeşitli bilgilerle donatmaktır. Alıcının ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre e-posta kişiselleştirmesi ve segmentasyonunu kullanabilirsiniz. E-posta ile bir video ya da blog yazısı gönderebilir ve okuyuculara çeşitli konularda bilgi verecek sağlık haberlerini paylaşabilirsiniz. Bu içeriklerin kuruluşunuzda ya da sağlık gündeminde olup bitenlere göre planlamanız daha dikkat çekici olacaktır.

4) Eğiten ve İlham Veren Videolar

Kişiler artık görsel içeriğe daha fazla yöneldiği için doktorlarınızın uzmanlık alanlarıyla ilgili konuşurken videolarını çekmek, onların güvenilirliklerine katkıda bulunacak ve izleyici kitlesini yakalayacaktır. Uzmanlık alanları hakkında konuşan veya prosedürü açıklayan videoda doktoru gördükten sonra tedavi için gittiklerinde yine bu doktorla karşılaşmak hastanın kendini daha rahat ve güvende hissetmesini sağlayabilir.

Ayrıca başka bir hastanın deneyimini okumanın yanında, bu deneyimi video aracılığıyla görmek ve doktor, hasta ve aile üyelerinden duymak da kişilerde umut, cesaret gibi duygular uyandırabilir.

5) Güçlü SEO Özellikleri

Arama motoru optimizasyonu (SEO) süreci sayesinde, içeriğinizde kişilerin kullandıkları anahtar kelimeleri temel alarak oluşturmak, organik trafiğin kalitesini ve miktarını arttıracaktır. Hastaneniz birkaç servis line’ına sahipse her sayfada kullanılacak en iyi anahtar kelimeleri belirlemek için SEMrush ve HubSpot gibi bir araçla anahtar kelime araştırması yaparak, hangi anahtar kelimelerin, web sitenize ve rakiplerinize trafik yönlendirdiğini araştırmak gereklidir.

SEMrush’ta arama yaparken, en iyi anahtar kelimeleri, arama hacmini, anahtar kelime zorluk derecesini ve tıklama başı maliyetini görebilirsiniz. Bu sonuçlarla yüksek arama hacmiyle daha düşük bir zorluk derecesi olan bir anahtar kelime seçmeniz ve içeriğinizi bu anahtar kelimeye göre geliştirmeniz yarar sağlar. Bir sayfayı optimize etmek için sayfayı sayfa başlığına, H1’e, URL’ye, meta açıklamasına, alt görsel etiketlerine ve sayfanın gövde kopyası içine eklemelisiniz. Aynı anahtar kelimenin ve ilgili alt konuların etrafında da içerikler hazırlayabilir ve sayfaya backlink verebilirsiniz.

6) Sosyal Medyayı Stratejik Kullanmak

Sosyal medya, günümüzde kitle ile bağlantı kurmak için en etkili tanıtım araçlarındandır. Mesajların önce doktorlar tarafından yazılan bir bilgi olduğundan emin olunmalı ve sayfada çeşitli içeriklerle sunulmalıdır. Sosyal medyada personelin hastalara baktığı, yaklaşan olayları ve pozitif hasta değerlendirmesini içeren videoları paylaşarak hastalarınıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca hastaları hastanenin doktor sayfasına götüren “Şimdi Rezervasyon Yap” düğmesini kullanarak hastaların ilgili sayfaya kolayca ulaşmalarını da sağlayabilirsiniz.

Hepsini Bir Arada Kullanın

Güçlü bir sağlık dijital pazarlama stratejisi, tüm bu unsurların birbiriyle senkronize olacak şekilde kullanıldığında etkili olur. Değişiklik ve güncellemeleri takip etmek ve tartışmak için pazarlama stratejinizle ilgili ekibinizle düzenli olarak görüşmelisiniz. Bu adım çalışmalarınızın performansını izlemenizi ve iyileştirilmesi gereken alanları gözden kaçırmamanızı sağlar ve gelecekteki stratejilerinizi daha kolay planlamanıza yardımcı olur.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-12-2022 15:25:04

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?