Anasayfa Medya Haberler Fotoğraflarınızı Yedekleyin, Google Fotoğraflar Ücretli Hale Geliyor!

Fotoğraflarınızı Yedekleyin, Google Fotoğraflar Ücretli Hale Geliyor!

Fotoğraflarınızı Yedekleyin, Google Fotoğraflar Ücretli Hale Geliyor!

Fotoğraflarınızı Yedekleyin, Google Fotoğraflar Ücretli Hale Geliyor!

Teknoloji dünyasına bomba gibi düşen bir habere göre uzun yıllar boyunca herhangi bir ücret istemeden fotoğraf ve videolarımızı depolamamıza imkân sağlayan Google hizmeti Google Fotoğrafların kısa süre içerisinde ücretli hale geleceği iddia edildi.

28 Mayıs 2015’ten bu yana kullanıcılardan herhangi bir ücret talebi olmadan fotoğraf ve videoları depoladığımız Google Fotoğraflar, 1 Haziran 2021’den itibaren ücretli hale gelecek.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Google şirketi, Google Fotoğrafların 2021 Haizran ayından itibaren yüksek kalitedeki fotoğraflar için sınırsız kullanımının mümkün olmayacağını duyurmuştu. Depolama alanının ise her Google hesabı için 15 GB ile sınırlı tutulacağını belirtmişti.

Yeni Gelişmeden Sonra Fotoğraflarımıza Ne Olacak?

Müjdeli haber ise şu şekilde; 1 Haziran öncesinde yüklenmiş hiçbir video ve fotoğraf, bu yeni düzenlemeden etkilenmeyecek. Bu yüzden mevcut bütün video ve fotoğraflarınızı Google Fotoğraflara yüklemek size büyük avantaj sağlayacaktır.

Peki 1 Haziran’dan sonra ne olacak? Bundan önce yüksek kaliteye sahip görüntüler için kullanıcılara sağlanan 15 GB’lık kota, 1 Haziran 2020 itibariyle düşük kalitede kaydettiğimiz video ve fotoğraflar için geçerli hale gelecek. Bu durum kullanıcılar tarafından memnuniyetsizlikle karşılandı. Ancak Google şirketinin yöneticileri, 15 GB’lık depolama alanını kullanıcıların yüzde 80’inin üç yıl boyunca dolduramayacağını öngörüyor.

Google Fotoğrafların Ücreti Ne Kadar Olacak?

Yüksek kalite ile kaydedilmiş fotoğraf veya videolarını Google Fotoğraflar aracılığıyla yedeklemek isteyen kullanıcılar, öncelikle Google One programına abone olmak durumundalar. Google One için 1.99 dolar yani yıllık 19.99 Amerikan Doları ücret ödemek gerekecek. Bu paranın karşılığında ise toplam 100 GB depolama alanı elde edecekler.

Google kendi ürettiği telefonları kullanan kullanıcıları ise bu düzenlemeden muaf tutuyor. Elbette henüz ülkemizde satışı gerçekleşmeyen Google Pixel 2 veya daha üst model bir Google telefonunuz varsa bu düzenleme sizi kapsamayacak ve ücretlendirilmeyeceksiniz. Google fotoğraflarınızı sınırsız şekilde depolamanıza izin vermeye devam edecek

1 Haziran’dan itibaren uygulanacak bu yeni düzenleme sonrasında herhangi bir ücret ödemek istemiyorsanız, hali hazırdaki bütün fotoğraflarınızı, bu tarih gelmeden önce Google Fotoğraflara şimdiden yüklemeyi ihmal etmeyin.

Adana Reklam Ajansları içerisinde dijital dünyanın gerekliliklerini eksiksiz şekilde yerine getiren Sahne Medya, Google’ın işletmelere sağladığı bütün imkânlardan en doğru şekilde yararlanmanıza katkıda bulunuyor. Sosyal Medya Reklamları, Google Ads, Google Benim İşletmem, Youtube gibi mecralarda hedef kitlenize ulaşmak, işletmenizi büyütmek, kazancınızı arttırmak ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için Sahne Medya ile tanışmakta geç kalmayın.

Gelecek Sizin, Sahne Sizin…

https://www.sahnemedya.com/google-ads

https://www.sahnemedya.com/youtube-reklamlari

https://www.sahnemedya.com/google-benim-isletmem

 

 

Sahne Medya
Sahne Medya

11-05-2021 09:17:13

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?