Anasayfa Medya Haberler Twitter’ın Yeni Video Özelliğiyle Dikkat Çekti

Twitter’ın Yeni Video Özelliğiyle Dikkat Çekti

Twitter’ın Yeni Video Özelliğiyle Dikkat Çekti

Devlet adamlarından spor, sanat ve siyasete kadar tüm kesimlerden milyonlarca kullanıcısı olan Twitter, gündemi yakından takip etmek isteyenlerin sıklıkla kullandığı önemli bir mecra. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, daha çok “metin odaklı” özelliğiyle bilinir. Ancak son dönemlerde Twitter’de hayata geçirilen değişiklikler bu yönünü tartışmaya açtı. Twitter, video paylaşımlarıyla ilgili yeni bir menüyü aktifleştirince “Acaba gözü YouTube’un koltuğunda mı?” sorusu sorulmaya başlandı.

Twitter, Hangi Fırsatları Sunuyor? 

Twitter web tasarımcısı ve aynı zamanda kullanıcısı olan Andrea Conwat, profilinde sözü edilen yeni menüyü takipçilerin dikkatine sundu. İlk etapta menünün profesyonel bir bakış tarzıyla hazırlandığını söylemek mümkün. Tasarımında oynatma hızı, oynatma kalitesi, alt yazılar gibi her türlü ayrıntı düşünülmüş. Menü izlediğiniz bir videoyu cihazınıza indirme kolaylığı sağlıyor. Twitter’in ilgi uyandıran bu yenilgisi akıllara çeşitli sorular getirdi. 

Dikey Videolar Yüklenebilir

Temel mantığı “metin paylaşımı” üzerinde inşa edilen Twitter, neden kurgusuna bir video menüsü ekleme ihtiyacı duysun? Evet, doğal olarak herkes bu soruyu soruyor. Şimdilik bu soru cevapsız kalıyor. Fakat bir süredir platformda yapılan ciddi video güncellemeleri de gözden kaçmıyor. Twitter yeni özelliği sayesinde ilk etapta kullanıcıları tam ekran “dikey videolar” yükleme fırsatıyla buluşturuyor. TikTok ve Instagram Reels’i hatırlatan bu videolar üzerinde küçük düzenlemeler yapmak mümkün.

Blue Kullanıcılarına Güncelleme

Platform, dikey video iyileştirmesinden sonra Blue kullanıcılarına yönelik de özel bir güncelleme gerçekleştirdi. Bu yenilik Blue abonesi kullanıcıları tarafından olumlu karşılandı.  Kullanıcılar bu güncelleme yardımıyla platforma iki saate kadar uzunlukta videolar yükleyebiliyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

23-06-2023 17:39:19

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?