Anasayfa Medya Haberler Yaptırım Sonuç Verdi, Twitter'da Türkiye'de Temsilci Atıyor

Yaptırım Sonuç Verdi, Twitter'da Türkiye'de Temsilci Atıyor

Yaptırım Sonuç Verdi, Twitter'da Türkiye'de Temsilci Atıyor

Twitter, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıların Türkiye'de temsilci atamasına yönelik düzenleme karara daha fazla direnemedi. Geçtiğimiz aylarda bu karara karşı çıktığı için reklam cezası alan Twitter’ın düzenlemeye uyarak temsilci atamayı taahhüt ettiği ifade edildi.
Bu kararın ardından Pinterest hariç sosyal ağ sağlayıcıların tamamı Türkiye'de temsilci bulunduracağını açıklamış oldu.

Twitter, Temsilci Atayarak Bant Daraltma Cezasından Kurtulacak

1 Ekim 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 5651 sayılı Kanunun ek 4'üncü maddesi gereği Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul etmeyen şirketlere ilk adımda olarak 10 milyon, ikinci adımda 30 milyon lira olmak üzere toplam 40 milyonar lira para cezası kesilmişti.

Bu para cezasının ardından TikTok, YouTube ve Facebook gibi sosyal medya devleri temsilci atamaya karar verirken, temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest'e Ocak 2021’de reklam yasağı cezası gelmişti.

Twitter, temsilci atama kararı ile birlikte kısa süre sonra uygulanacağı açıklanan bant genişliği daraltma cezasından kurtulmuş oldu. Temsilci atamayan Pinterest ise Türkiye’den erişimi yavaşlatan bant daraltma cezasına maruz kalacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?