Anasayfa Medya Haberler WhatsApp’ta Mesajlarınızın Güvenliğini Artırabilirsiniz

WhatsApp’ta Mesajlarınızın Güvenliğini Artırabilirsiniz

WhatsApp’ta Mesajlarınızın Güvenliğini Artırabilirsiniz

Milyarlarca kullanıcıya sahip dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, end-to-end şifreleme kullanarak mesajların gizliliğini korur. Ancak günümüzde özel yaşamın gizliliği ve güvenliği konusundaki hassasiyetler dolayısıyla kullanıcılar mesajlarının başka kişiler tarafından görülmesinden endişe edebiliyor. Bu konuda gerekli güvenlik tedbirleri alınsa da kullanıcılar uygulamaya ‘kilit koyma’ gibi çeşitli yöntemlerle çözümler arıyorlar. Uygulama, metin mesajları, sesli mesajlar, görüntülü aramalar, dosya paylaşımı ve konum paylaşımı gibi özellikler içeren WhatsApp’ta uyulacak bir takım ipuçlarıyla daha güvenli kullanmak mümkün…

Özel Konuşmaların Gizliliği Önemli

Kullanıcılar arasındaki özel konuşmalar, güvenli iletişimin temelini oluşturur. Her zaman art niyetli kişilerin mesajları ele geçirme riski olabilir. Çalınan ya da kaybolan bir telefondaki mesajların bu kişilerin eline geçmesi mümkündür. Siber ya da Wi-Fi ağına saldırılarla veriler ele geçirilebilir. Bu yüzden gizlilik önlemleri hususunda daha titiz davranmak gerekir. Söz konusu riskleri en aza indirmek için uygulamanın sunduğu ‘gizlilik özelliklerini ve güvenlik seçeneklerini’ bilinçli ve doğru bir şekilde kullanmakta büyük yarar var. Ekran kilidi ve parmak izi uygulaması kilidi özellikleri aktive edilerek özel konuşmaların güvenliği artırılabilir.

Uygulamaya Ek Güvenlik Önlemleri

Kullanıcıların ‘gizlilik’ konusunda her geçen gün artan beklentileri doğrultusunda uygulamaya ek güvenlik tedbirleri daha da kaçınılmaz hale geliyor. WhatsApp bu yüzden kişilere medya içeriklerini korumalarında öncelikli olarak ‘şifrelemeyi’ tavsiye ediliyor. Şifreleme özelliği kesinlikle ihmal edilmemeli. Böylece kişilerin iletileri, fotoğrafları, videolar ile benzeri dosyalarının başkaları tarafından görüntülenmesi engellenebilir. Herkesin yapabileceği basit bir yöntem olan WhatsApp’ta şifreleme işleminde Android ve İOS kullanıcılarına yönelik uygulama kilidi, biyometrik tanımlama ve ekran kilidi gibi seçenekler dikkate alınabilir. Bu önlemler sayesinde olası veri sızıntılarına karşı uygulamanızı daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Oldukça Basit Bir İşlem

Android cihazında iki farklı yöntemle şifreleme işlemi yapılabilir. Bunlardan ilki olan ‘parmak izi’ ile şifrelemede; WhatsApp’ın sağ üst köşedeki üç nokta işaretine tıklayarak ‘ayarlar‘ kısmında ‘hesap‘ seçeneğinde ‘gizlilik‘ kısmına tıklayın. Daha sonra altta yer alan ‘parmak izi kilidine’ dokunarak doğrulama işlemini gerçekleştirin. Bu tercihin ardından uygulamayı kullanmak istediğiniz her seferde ‘parmak izini’ girmeniz gerekir.  Telefonunuza indireceğiniz ‘kilitleme uygulamaları’ ile de WhatsApp’a şifre koyabilirsiniz. Bunun için uygulama kilitleyici, applock veya hexlock gibi uygulamalar ile güvenliğinizi üst noktalara taşıyabilirsiniz.

Numaralara Şifre Koruması Eklenebilir

Kullanıcılar gerek duymaları halinde kimi telefon numaraları için ‘şifre koruması’ ekleyerek gizliliklerini maksimum seviyele ulaştırabilirler. Bu özellik sayesinde, belirlediğiniz numaraları önceden tanımlamanız yeterli olur. Böylece yalnızca şifreyi bilenlerin bu numaralarla iletişime geçmesi temin edilebilir. Bu özelliği yaşamınızda bazı özel numaralar kullanıyor veya çocuklarınıza özel bir koruma sağlamayı planladığınızda deneyebilirsiniz. Uygulamaya ‘belirli numaralar’ için şifre koruması aktive etmek için ‘gizlilik ayarları’ bölümünde ‘şifre korumalı kullanıcılar’ alternatifi tercih edilmeli. Bu kısımda ilk adımda şifrelemek istediğiniz numaralar ekleyin. Ardında bir şifre belirleyin ve sadece şifreyi bilenlerin bu numaralarla iletişim kurabilmesi temin edilebilir. Bu özellik daha çok kişisel bilgilerinizi bir grup içerisinde paylaşma ihtiyacı duyduğunuzda işinizi kolaylaştıracaktır.

Uygulama Kilidi İle Koruma

WhatsApp’ı kullanan insanlar için ‘gizlilik’ olmazsa olmaz kurallardan biridir. Bu sebeple, sisteme eklenecek ‘uygulama kilidiyle’ tüm uygulamalar daha güvenli hale getirilebilir. Bu özellik yardımıyla, telefonunuzu paylaştığınızda uygulamadaki verilerinizin izinsiz kullanılmasının önüne geçmiş olursunuz. WhatsApp’ta mesajlarınızın güvenliğini artırmak de dikkat etmeniz gereken kurallar vardır. Örneğin; WhatsApp ‘parmak izi kilidi’ sayesinde medya içeriklerini güvenliğini sağlayabilirsiniz. Öte yandan İOS cihazlarda da WhatsApp’a şifre konulabilir. ‘Ekran kilidi’ desteğiyle de uygulamadaki diğer özellikler kilitlenebilir.  WhatsApp kullanıcıları ‘güvenlik ve gizlilik’ konusundaki bu önerileri dikkate alarak uygulamaya rahatlıkla kullanabilirler.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-05-2023 15:58:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?