Anasayfa Medya Haberler Avrupa Birliği’nden Apple’a App Store Konusunda Uyarı

Avrupa Birliği’nden Apple’a App Store Konusunda Uyarı

Avrupa Birliği’nden Apple’a App Store Konusunda Uyarı

Avrupa Komisyonundan bir üye Apple’a bir uyarı notu gönderdi. App Store dışında uygulama indiremiyor olmalarının gizlilik ve güvenlikle bir ilgisi olmadığını ve bunun bahane olduğunu ileten üyenin sözleri Avrupa Birliği’nin bu konuya dahil olma olasılığını gündeme getirdi. Web Tasarım, SEO, Sosyal Medya ve Google Ads reklamları gibi pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya’nın Reuters’ten aktardığı haberin detayları şu şekilde:

ABD’li teknoloji devi Apple uzun zamandır iPhone’lara başka kaynaklardan uygulama indirilmesine izin vermediği için gündemde yer kaplıyor. Son gelişmeler ise Avrupa Birliği’nin bu konuya dahil olma ihtimalini akıllara getiriyor.

Reuters’in haberine göre Avrupa Komisyonunun önde gelen isimlerinden Margrethe Vestager Apple şirketine gönderdiği özel notta gizlilik ve güvenliğin tamamen bahane olduğu ve şirketin gerçek amacının rekabetin önüne geçmek olduğunu bildirdi.

AB Devreye Girerse iPhone’lara Başka Kaynaklardan Uygulama Yüklenebilir Mi?

Vestager’in Apple’a gönderdiği not Apple şirketi ve Avrupa Birliği organları arasında yeni bir krizin fitilini ateşlemiş olabilir. Eğer Avrupa Birliği bu konuyla ilgili bir soruşturma açar ve şirketin haksız olduğuna karar verirse  Apple başka kaynaklardan uygulama indirilmesine izin vermek zorunda kalabilir. Bunun sonucunda Avrupa pazarından vazgeçmeyi göze alamayacak olan Apple bu politikasından geri adım atabilir.

Apple’da ise durum hala aynı gözüküyor. iPhone’ların güvenlik ve gizlilik odaklı cihazlar olduğu, başka kaynaklardan yüklenecek uygulamaları kullanıcıları riskli bir duruma düşüreceği fikri savunuluyor. Apple yöneticilerine kalsa asla iPhone’lara App Store dışında bir kaynaktan herhangi bir uygulama yüklenmesine izin vermeyecektir. Uygulama geliştiricilerin App Store’dan kazandığı paranın yüzde 30’u doğrudan Apple’ın kasasına gidiyor. Hal böyle olunca esas meselenin güvenlik mi yoksa kazanç mı olduğu ise bir türlü bilinemiyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-07-2021 21:46:37

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?