Anasayfa Medya Haberler Google’dan Akıllı Telefonlar İçin Büyük Yenilik

Google’dan Akıllı Telefonlar İçin Büyük Yenilik

Google’dan Akıllı Telefonlar İçin Büyük Yenilik

Google yöneticilerinin kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmek için yaptığı geliştirmeler hız kesmeksizin devam ediyor. Esasında birçok kolaylık sağlamasına rağmen çok fazla kullanmadığımız Google Sesli Asistan artık daha da akıllı bir hale gelecek!

Google yöneticileri Guacamole adı verdikleri yeni bir özellik üzerinde bir süredir çalışmaktaydılar. Söz konusu bu özellik sayesinde akıllı telefonlarda yer alan Google Asistanın daha çok işlevi yerine getirebilmesi bekleniyor. Bundan sonra birçok görevi yerine getirmek için telefonunuza Hey Google demenize dahi gerek kalmayacak gibi.

Bu yeni özelliğin oldukça pratik çözümler sunması bekleniyor. Örneğin sabahları uyanmak için kurduğumuz telefon alarmları. Bu alarmları özellikle uyanmamızı garanti altına almak için rahatsız edici ve yüksek desibelli seslerden seçeriz. Ancak alarmı ertelemek veya kapatmak için telefona uzanmamız gerekir. İşte Google Asistan, artık tek bir kelimeyle alarmları kapatmamıza veya ertelememize imkân sağlayacak.

Aynı şekilde gelen aramaları reddetmek içinde eskisi gibi telefonu elimize almamıza gerek olmayacak. Tek bir cümle ile Google Asistanımız bunu bizim için yapabilecek.

Asistanımız devreye girmek için “Hey Google” diye seslenmemizi beklemeyecek. Yani en basit tabiriyle söylemek gerekirse artık eskisinden daha akıllı ve yetenekli hale gelecek. Yabancı basında yer alan haberlere göre bu yenilik “Guacamole” ismiyle geliştirilme aşamasında. Ancak yurt dışında bazı kullanıcıların Google uygulama ekranlarında görünmeye başladığına dair haberler de geliyor.

Google Asistan Kullanıcı Deneyimi Daha Da İyileştiriliyor

Google Asistan ile ilgili en temel sorun yapmak istediğimiz şeyi açıklamakta yer yer zorlanıyor oluşumuzdu. İstediğimiz komutu doğru algılaması için harcadığımız süre uzayınca da çoğu zaman kendi işimizi kendimiz halletmeyi alışkanlık haline getirdik.

Fakat bu yeni uygulamada her şeyin eskisine göre daha basit olması bekleniyor. Kolay ve kısa komutlarla örneğin “durdur”, “reddet”, “cevapla” vs. birçok işlemi halledebileceğiz.

Aslına bakarsanız bu özellik sanıldığı kadar da yeni bir gelişme değil. Google Home ve Nest Hub gibi akıllı hoparlörleri kullanan insanlar bu özelliğin keyfini bir süredir zaten yaşıyorlar.

Yabancı basına yaptıkları açıklamalarda Google Yöneticileri, asistanı ve kullanıcıların onunla yaşadıkları deneyimi daha iyi hale getirmek için sürekli olarak yeni fikirler üretip yeni yollar denediklerini söylediler.

Çalışmaların hız kazandığı bilinse de ne zaman tüm dünyadan kullanıcıların hizmetine sunulacağına dair kesin bir tarih henüz açıklanmış değil.

Adana Web Tasarım Ajansları, Seo Danışma Hizmetleri, Sosyal Medya Reklamları gibi dijital dünyadaki bütün ihtiyaçlarınıza karşılık veren Sahne Medya, bütün yenilikleri size duyurmaya devam ediyor. Dijital mecralardaki yeni olanakları takip edip işlerinizi büyütmek ve yaşamınızı kolaylaştırmak için Sahne Medya web sitesini takip etmeyi ihmal etmeyin.

Sahne Medya ile işletmenizi, ürün ve hizmetlerinizi daha çok kişiye ulaştırmanız mümkün. Daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak için https://www.sahnemedya.com/iletisim sayfasından bize ulaşabilir veya https://www.sahnemedya.com/ sayfasından hizmetlerimizi inceleyip bizi tercih ederek ticaret hacminizi arttırabilirsiniz. Gelin Sahne Medya ile hedeflerinize giden yolda büyük adımlar atın.

Sahne Medya
Sahne Medya

07-05-2021 09:40:40

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?